CNN toimetus Atlantas.Foto: AFP / Scanpix
Maailm
23. jaanuar 2018, 19:24

„Lasen teid kõiki maha!“ Michigani mees ähvardas CNNi töötajaid surmaga (3)

Michigani osariigi mees, kellel on pikk ajalugu vihaste telefonikõnede tegemisega erinevatesse asutusse, on viimaks vahi alla võetud. Enam ei olnud tema kõnede eesmärgiks solvamine, vaid otsene tapmisähvardus CNNi ajakirjanikele.

Novi linnast pärit Brandon Griesemer tegi 9. ja 10. jaanuaril Atlanta linnas asuvasse CNNi peatoimetusse kokku 22 telefonikõnet. Nendest neli võtsid töötajad linti ning need on ka kothus Griesemeri vastu asitõenditeks.

Griesemeri vanust CNN ei avalda, küll aga telefonikõnede sisu, milles mees sõimas juute, mustanahalisi ja uudistekanalit ennast. „Võltsuudised, ma tulen ja lasen teid kõiki maha, iga viimase kui ühe!“ ähvardas mees ja lisas lõppu veel rassistlikke loosungeid mustanahaliste arvel. „Võltsuudised“ (ingl. k. Fake News - toim.) on termin, mida eriti just CNNi vastu armastab kasutada USA president Donald Trump. CNN sai temalt ka nn Võltsuudiste auhinna.

Reedel pääses mees 10 000 dollari suuruse kautsjoni vastu vabaks. Tema pereliige, kellega ajakirjanikud ühendust võtsid, keeldus olukorda kommenteerimast. CNN ütles omapoolses pöördumises, et kõiki ähvardusi nende töötajaskonna aadressil võetakse tõsiselt ning säärastes olukordades võtab ettevõte otsekohe ühendust politseiga.

Kuid korrakaitsjatel on Griesemeriga kokkupuuteid olnud varemgi. Mees alustas telefonitsi möllamist eelmise aasta septembris, kui helistas Michigani ülikoolilinna Ann Arbori moslemikeskusse ja sõimas vastuvõtjal näo täis. Politseile ütles ta, et tal oli sel päeval kehv tuju.

Kõnede tegemiseks kasutas mees oma isa telefoni.