Lavar Ball.Foto: Martin Ahven
Korvpall
23. jaanuar 2018, 23:00

Ballid viskasid kahepeale 80 punkti

Leedus treeneriks kehastunud LaVar Ball pärast 147:142 lõppenud kohtumist: nii palju kaitset pole kunagi mängitud!

Jaanuari alguses Leedus maandunud perekond Balli korvpallitsirkus jätkus täna järjekordse šõumänguga. 16aastase LaMelo, 19aastase LiAngelo ja treeneriks kehastunud pereisa LaVar Balli koduklubi Prienai alistas 147:142 Alytuse Džukija.

Olematu kaitse ja kõrge tempoga mängitud kohtumises olid punktid kerged tulema ja kõige enam kasutasid olukorda ära just vennad Ballid. Kolmandal veerandajal tabas LaMelo viis kolmest järjest ja viskas kokku 43 punkti, hankis 8 lauapalli, andis 10 resultatiivset söötu ning tegi 4 vaheltlõiget, LiAngelo lisas 37 punkti ja võttis 8 lauapalli.

LaMelo Ball (1) ja LiAngelo Ball (3). Foto: Martin Ahven

"Nii palju kaitset pole kunagi mängitud! Kui poisid usuvad minu süsteemi, siis võiksime sellist stiili kasutama hakata ka Leedu liigas. Te arvate, et kaitses mängitakse 24 sekundit, aga meie tegime seda tihtipeale ainult viis sekundit. Seega mängisime kaitset paremini kui ükskõik kes! Selleks, et hea kaitsemeeskond olla, peaks Prienais olema kiired ja atleetlikud mängijad. Nägin siia tulles,et Prienai on hoopis teistsugune tiim, kus tuleb keskenduda rünnakule," rääkis LaVar Ball pressikonverentsil ja tundus, et tal oli tõsi taga.

Video pressikonverentsilt: 

Prienai tegelik peatreener Virginijus Šeškus täna meeskonna juhendamisse sisuliselt ei sekkunud ja seisis apaatselt väljaku nurgas.

Leedu liigas on Prienai 4 võidu ja 16 kaotusega kümnendal ehk viimasel kohal, Alytus on 6 võidu ja 13 kaotusega kaheksas. Tänane mäng loomulikult arvesse ei läinud.

Pärastlõunal ütles LaVar Ball Leedu meediale, et käib veebruari keskel NBA Tähtede mängu raames korraks Los Angeleses, aga naaseb pärast seda Prienaisse. Seega tundub aina tõenäolisem, et tsirkus ei lahku Leedust niipea.