Aurimas Didžbalis võitis Rio olümpialt pronksi. Foto: GOH CHAI HIN
Spordivaria
24. jaanuar 2018, 09:41

Leedu tõstespordi legend jäi taas dopinguga vahele, ees terendab karm saatus (2)

Kanada spordimeedia kirjutab, et tituleeritud Leedu tõstja Aurimas Didžbalis on jäänud vahele keelatud ainete tarvitamisega. 

27aastase leedulase dopinguproovist leiti keelatud ainet SARM S-22, mis aitab kasvatada lihasmassi. Proov võeti eelmisel kuul, kui Californias peeti maailmameistrivõistlused. Didžbalis võitis -94 kg klassis hõbemedali.  Romela Begaj

Kusjuures andis sama mees positiivse dopinguproovi ka 2012. aastal. Toona võeti talt käest kolm EMi medalit ja võimaluse osaleda samal aastal peetud OMil. Teine rikkumine toob endaga ilmselt kaasa eluaegse võistluskeelu. 

Vaatamata patustamistele on Didžbalisel ette näidata korralik medalikogu. Lisaks olümpiapronksile on ta võitnud kaks medalit MMidelt (millest üks ilmselt kohe ära võetakse), kulla ja kaks pronksi EMidelt ning mitmeid autasusid noorteklassidest. 

Lisaks seisab artiklis, et California MMil jäi vahele veel mitu meest. Dopinguga patustasid Albaania medalist Romela Begaj, valitsev Euroopa meister Dumitru Captari Rumeeniast ning Küprose tõstja Dimitris Minasidis. 

Sealjuures toimusid eelmisel kuul peetud võistlused mitme suurriigi, sealjuures Venemaa, Türgi ja Hiina, puudumisel. Põhjus lihtne: mitmed dopingureeglite rikkumised.