Phil Neville. Foto: JOSEP LAGO
Jalgpall
24. jaanuar 2018, 17:48

Inglismaa koondise peatreeneriks saanud Manchester Unitedi legend pidi juba teisel päeva naiste ees vabandama (2)

Teisipäeval ametisse nimetatud Inglismaa naiste jalgpallikoondise uus peatreener Phil Neville sattus juba esimesel tööpäeval meedia tähelepanu keskpunkti, kui pidi vabandama vanade Twitteri säutsude pärast.

Endise Manchester Unitedi kaitsja Neville'i 2012. aastal tehtud kommentaare on peetud vastuoluliseks, sest neil olla seksistlik alatoon, vahendab ERRi spordiportaal. Näiteks väitis Neville ühes säutsus, et pöördus meeste poole, kuna arvas, et naised on hõivatud söögitegemise ja lastega.

Pärast kommentaaride uuesti esile kerkimist kustutas Neville oma Twitteri konto ning vabandas Inglismaa jalgpalliliidu tehtud avalduses. "Ma mõistan enda vastutust naiste koondise peatreenerina ja ma olen väga uhke selle üle, et mulle see töö anti," lisas 41-aastane Neville.

41aastane endine poolkaitsja tegi omale mängijana nime peamiselt Manchester Unitedis, kelle ridades veetis 11 aastast. Pärast seda Evertonis pallinud Neville pidas Inglismaa meestekoondises 59 kohtumist. Varasemalt on endine poolkaitsja olnud abitreener Salford Citys ja Valencias.