Lahti Pelicans vs HPK Foto: Lahti Pelicans
Spordivaria
25. jaanuar 2018, 15:03

Soome hokitähed mängivad Tallinnas

Laupäeval tehakse Tallinnas Tondiraba jäähallis Soome jäähoki ajalugu: Soome meistriliiga esimeses välisriigis peetavas mängus kohtuvad Lahti Pelicans ja Hämeenlinna HPK.

Pelicansi särki kannab mitu Soomes tuntud mängijat – Jesse Saarinen, Antti Tyrväinen ja Jesse Mankinen on kõik kuulunud Soomes rahvuskoondisesse. Juha Leimu nimele kuulub kõigi aegade kiireim kübaratrikk Soome liiga ajaloos ja tõenäoliselt ka maailmas. 14. detsembril 2015 viskas kaitsemängija Leimu kolm väravat vaid 44 sekundi jooksul.

Välismaalastest kuuluvad Stefan Lassen (Taani) ja Libor Šulák (Tšehhi) oma riigi rahvuskoondisesse. Šulákil on ka kehtiv leping NHL-i klubiga Detroit Red Wings, kuid ta mängib sel hooajal Pelicansis laenulepingu alusel.

Samuti leidub Pelicansi meeskonnast paari aasta taguseid U20 maailmameisterid, kelleks on väravavaht Janne Juvonen ning ründajad Miska Siikonen ja Aleksi Mustonen.

Pelicansi antud hooaja resultatiivseim ja seetõttu kuldset kiivrit kandev Iikka Kangasniemi on üks Soome osavamaid jäähokimängijaid.

Pelicansi treeneriteks on tuntud paar Petri Matikainen ja Pasi Nurminen. Mehed on maailmameistrid ja töötanud ka KHL-is. Nurminen on lisaks klubi suuromanik ja esimene soomlasest põhiväravavaht NHL-is.

HPK tuntumate mängijate hulka kuuluvad maailmameister Janne Lahti, eelmisel suvel NHL-i draft’i esimeses ringis valitud U18 maailmameister Kristian Vesalainen, U20 maailmameister Emil Larmi ja Soome rahvuskoondisest tuntud Ville Viitaluoma.