Foto: Mikk Mihkel Vaabel
Liigume
27. jaanuar 2018, 19:00

Soe vesi õnnestas IX Mulgi Uisumaratoni raja!

Homme toimuma pidanud Mulgi Uisumaraton on osalejate ohutuse tagamiseks edasilükatud. Täna õhtul olid korraldajad sunnitud jääolusid ümber hindama seoses sooja vihmasajuga viimase 24h jooksul peale viimast otsust.

Viljandi järvel oleva 5km pikkusele uisurajale oli ööpäevaga tekkinud ohtlikul hulgal juhuslikke auke. „Jää paksus jäi kogu raja ulatuses 13-15cm vahemikku, kuid ohtlikuks osutusid ulatusliku veehulga ära voolamiseks tekkinud augud, mis kasvasid viimase ööpäevaga kohati 30cm laiusteks. Uisupidu Viljandi järvel peab olema ohutu nii osavõtjatele kui ka pealtvaatajatele ning tänased olud kindlust meile ei andnud,“ selgitas rajameister Mikk Mihkel Vaabel otsuse kujunemist.

Korraldajad loodavad sündmust korraldada esimesel võimalusel, kui jääolud seda lubavad. „Täna näitab ilmateade järgmiseks nädalaks jääolusid soosivat külma ilma ja loodame, et järgmisel pühapäeval on olud soosivamad,“ oli lootusrikas Mulgi Uisumaratoni peakorraldaja Kristjan Kivistik. Toimumisaeg selgub järgmise nädala jooksul ning kõiki registreerunud osalejaid teavitatakse e-posti ning massimeedia vahendusel. „Enam ei ole julgust otsust uue toimumisaja kohta kiirustades teha, kuna ilmaennustused ja olud jääl muutuvad minutite, mitte päevadega,“ lisas Kivistik.

Uisumaratonile oli soodusregistreerumise ajal kirja pannud üle 280 uisuhuvilise. Võistlusel oli planeeritud kaks võistlusdistantsi – vastavalt 10 ja 30km – mis sõidetakse looduslikul Viljandi järve jääl.

Operatiivse lisainfo jääolude kohta leiab Viljandi Rattaklubi Facebooki lehelt - https://www.facebook.com/ViljandiRattaklubi/.

Video jääoludest ja aukudesse voolavast veest: https://www.facebook.com/ViljandiRattaklubi/videos/1528634480552489/.