Liverpool vs West BromwichFoto: PHIL NOBLE
Jalgpall
27. jaanuar 2018, 23:42

VIDEO ja GALERII | Liverpool langes pöörase matši järel konkurentsist, videokohtunik tõusis õhtu staariks

Inglismaa jalgpalli karikavõistlustel (FA Cup) langes neljandas ringis konkurentsist Ragnar Klavani tööandja Liverpool. Kodus mänginud favoriidid jäid 2:3 alla West Bromwich Albionile. Esimest korda ajaloos kasutati Anfieldi staadionil videokohtuniku abi, kellest sai kohe ka õhtu staar.

Kohtumise algus oli pöörane: 5. minutil läks Liverpool Firmino väravast 1:0 juhtima, kuid kõigest 71 sekundit hiljem suutis Jay Rodriguez viigistada. Sama mees tegi taas skoori 11. minutil ja viis West Bromwichi 2:1 ette.

Peagi olid külalised taas täpsed, kuid otsustavalt sekkus videokohtunik, kes suluseisu tõttu väravat ei lugenud.

Ei möödunud palju, kui West Bromwichi karistusalas kukkus Mohamed Salah. Väljakukohtunik ise penaltit ei määranud, kuid appi tõttas taas videokohtunik, kes nägi määruste rikkumist. Lööma asus Firmino, kuid mees saatis palli latti.

Avapoolaja viimasel minutil lõi Joel Matip õnnetu omavärava, kuid ka siis otsustati kasutada videokohtuniku abi, kes lõpuks siiski tabamuse määrustele vastavaks luges. West Bromwich kordas Madridi Reali 2014. aasta saavutust, kes oli seni viimane tiim, kes suutis avapoolajaga Anfieldil Liverpoolile kolm väravat lüüa.

Teine poolaeg oli juba märksa rahulikum. 66. minutil otsustas Liverpooli peatreener Jürgen Klopp mängu muuta pigem harvanähtava kolmikvahetusega ning see tõi ka edu, sest 78. minutil lõi Salah ühe värava tagasi. Sellega jaks siiski rauges. Viimati kaotas Liverpool kodumängu möödunud aasta aprillis, kui alla jäädi Crystal Palace'ile. 

Ragnar Klavan täna haiguse ja vigastuse tõttu kaasa ei teinud. Viimati kuulus eestlane Liverpooli algkoosseisu aasta esimesel päeval, kui lõi Burnley võrku 2:1 võiduvärava. Täna moodustasid meeskonna keskkaitsepaari Joel Matip ja Virgil van Dijk.

Liverpooli võrku on kahes järjestikuses kodumängus löödud kolm väravat, enne tänast suutis sama Manchester City, kes lahkus siiski Anfieldilt 3:4 kaotusega. 

Tänased videokohtuniku otsused:

Lugemata jäänud värav:

Penaltiolukord