Mairis Briedis jäi kodupubliku siulma all MM-tiitlist ilma.Foto: Mairis Briedis / Facebook
Võitlussport
28. jaanuar 2018, 01:29

Läti poksimuinasjutt lõppes kõige valusamal moel (1)

Läti spordisõbrad elavad juba mõnda aega poksirütmis, sest möödunud aasta aprillis sai toona 32aastasest Mairis Briedisest väikese raskekaalu (cruiserweight, kuni 90,7 kg) maailmameister. Sellest ajast alates on tema kanda olnud WBC meistrivöö.

Septembris kaitses ta Riias kodupubliku ees tiitlit ja alistas kuubalase Mike Perezi. Täna tuli tal vastu võtta aga 2012. aasta Londoni olümpiavõitja ja WBO meistrivöö omanik Oleksandr Ussõk Ukrainast.

Mõlemad mehed polnud oma profikarjääri jooksul ühtegi kaotust teeninud (Briedis 23 võitu, Ussõk 13 võitu). Matš peeti Riias ehk Briedis sai taas marulise kodupubliku ees poksida, teiste hulgas oli saalis ka Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste valitsev meister Jelena Ostapenko. Ussõkit toetas poksiringi kõrval aga legendaarne Vladimir Klitško isiklikult.

Matši alustaski paremini Briedis, kuid pika peale hakkas mees väsima ning seitsmendast raundist alates olid jõujooned juba Ussõki poole kaldu. Viimases raundis oli taas Briedis aktiivsem, kuid kohtunike napi poolehoiu võitis siiski Ussõk. Läti spordi superstaar jäi ilma WBC meistrivööst.

Ussõkil on nüüd nii WBO kui WBC maailmameistritiitlid.

Briedise ja Ussõki viimased matšid on toimunud suurejoonelise World Boxing Super Seriesi (WBSS) raames. Tegemist on väikese raskekaalu superturniiriga, kus osalevad kõikide meistrivööde omanikud. Võiduga Briedise üle jõudis Ussõk finaali, kus kohtub kas Murat Gassijevi (IBFi maailmameister) või Yunier Dorticosega (WBA maailmameister), kelle omavaheline poolfinaal toimub 3. veebruaril.

WBSS turniirtabel. Foto: Kuvatõmmis

Finaal toimub maikuus Saudi Araabias, kogu turniiri auhinnafond on 50 miljonit dollarit. Võitjale kuulub ka Muhammad Ali nime kandev karikas ning absoluutse maailmameistri nimetus.

Oleksanõr Ussõk Londoni olümpiakullaga. Foto: DAMIR SAGOLJ