Eden Hazard.Foto: GLYN KIRK
Jalgpall
28. jaanuar 2018, 12:28

KUULUJUTUVESKI | MEGATEHINGU OOTUSES: Eden Hazard on Guardiola sihtmärk number üks, ManCity on nõus maksma 170 miljonit eurot

Uue aasta esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult talvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni kuni akna sulgumiseni iga päev kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Endine Barcelona peatreener Luis Enrique pakub huvi Londoni Chelsea omanikule Roman Abramovitšile. 47aastane hispaanlane lahkus Barcelonast pärast eelmist hooaega ning võttis vaheaasta. Väidetavalt on Enrique aga valmis tippjalgpalli naasma.

Chelsea praegune peatreener Antonio Conte on Abramovitši välja vihastanud, sest itaallane kurdab pidevalt klubi üleminekustrateegia ning vähese kulutamise üle.

Luis Enrique. Foto: JOSEP LAGO

Õhtulehe hinnang: Selle, et Conte pärast käimasolevat hooaega Chelseast lahkub, peale võib suisa mürki võtta. Kes meest aga asendada võiks, on hoopis teine küsimus, millele meie vastust ei tea. Veel mitte.

2. Manchester City on plaanimas 170 miljoni eurost pakkumist Eden Hazardile. Londoni Chelseas leiba teeniv belglane on väidetavalt City peatreeneri Pep Guardiola suvine sihtmärk number üks.

Kui paar aastat tagasi oleks võinud puhtalt juba säärast summat nähes öelda, et see kuulujutt on üks suur vale, siis Neymari, Ousmane Dembele ja Philippe Coutinho üleminekud näitavad, et 150 miljonit eurot - pluss-miinus mõnikümmend miljonit - pole tänapäeva tippvutis enam ulmeline summa.

Seega ei maksa seda kuulujuttu kohe pullis***ks tembeldada. Hazard sobiks Guardiola mängujoonisesse nagu valatult ning kuna belglase lepingukõnelused Chelseaga pole nähtavaid edusamme teinud, on arusaadav, miks teda teiste tiimidega paari pannakse.

Eden Hazard. Foto: GLYN KIRK

Õhtulehe hinnang: Väidetavalt on Hazardi suur soov esindada Madridi Reali. Seetõttu usume, et kui mees peakski suvel kuhugi siirduma, siis on selleks Real, mitte Manchester City.

3. Liverpool jahib uut väravavahti. Ragnar Klavani koduklubi seostatakse AS Roma ja Brasiilia koondise puurivahi Alisson Beckeriga, kelle eest küsib Itaalia klubi 50 miljonit eurot.

Liverpool tegi 25aastase Sambamaa kindamehe eest juba pakkumise, kuid Roma lükkas selle tagasi. Sellest hoolimata tahab Jürgen Klopp Beckerit Inglismaale tuua.

Õhtulehe hinnang: On ilmselge, et Klopp pole praeguste väravavahtide Loris Kariuse ega Simon Mignolet'ga rahul, kuigi peatreener on korduvalt öelnud, et tema on oma valikutega rahul. Aga milleks siis uut väravavahti otsida?

Usume, et praegu jääb Becker Itaaliasse, kuid suvel vahetab ta ilmselt klubi. Peaks mees tegema hea hooaja teise poole, võib kosilaste nimekiri olla üpris pikk.

Alisson Becker. Foto: ALBERTO LINGRIA