Kregor Zirk. Foto: Martin Ahven
Ujumine
28. jaanuar 2018, 22:18

Kregor Zirk alustas hooaega Luksemburgis koos maailma ujumisstaaridega

Mullu Eesti parimaks meesujujaks valitud Kregor Zirk alustas pika basseini hooaega Luksemburgis edukalt, ta pääses kõrgetasemelisel võistlustel kahel alal finaali. Samas kohas tegid oma etteasted ka maailma ujumise suurkujud Adam Peaty ja Sarah Sjöström.

18aastane Zirk startis reedest pühapäevani peetud rahvusvahelisel jõuproovil vahetult pärast Lõuna-Aafrika Vabariigis lõppenud tugevat treeningulaagrit. Selles valguses olid tartlase tulemused igati head. Oma trumpalal ehk 100 m liblikujumises oli ta 53,81ga seitsmes, Eesti rekord on 52,83. Esikoha napsas inglane James Guy, kelle tulemus oli 52,31.

“Eks ma 100 meetri delfiiniga olengi kõige rohkem rahul,“ ütles Türgis baseeruvat profiklubi Energy Standardit esindav eestlane Õhtulehele. Ja lisas: „Samas lootsin hommikuse eelujumise põhjal finaalis natukene paremat tulemust. Kuid see ala jäi võistluse viimasesse osasse, nii keha kui ka vaim oli juba kergelt väsinud.“

Kaks korda pikemal delfiinidistantsil sai Zirk ajaga 2.03,90 üheksanda koha. Eelujumises oli ta olnud 26 sajandikku kiirem. 50 m liblikat ujus 24,85ga.

100 m kroolis jõudis 183 sentimeetri pikkune sportlane B-finaali, kus läbis võistlusmaa 51,32ga, mis andis 16. koha. Ka kaks korda pikemal kroolidistantsil oli Zirk B-finaalis – aeg 1.52,51 tagas 15. koha.

„Siia tulime Aafrikast pärast tugevat tööperioodi,“ arutles Zirk, keda kimbutas kerge kõrvapõletik, mis harjutamist otseselt ei seganud. „Kolme ja poole nädala pikkuse laagri esimene nädal oli kergem, aga ülejäänud aja tegime väga korralikult tööd. Esimese võistluse põhjal saan treeneritele tagasidet anda.“

Meestest hoolitses Luksemburgis parima tulemuse eest Suurbritannia äss Adam Peaty, kes ujus 50 m rinnuli 26,94ga, ja naistest küündis punktitabeli põhjal parima ajani Rootsi staar Sarah Sjöström, triumfeerides kroolisprindis 24,24ga.

Homme jõuab Zirk Eestisse ja harjutab ühe nädala Tartus. Seejärel läheb jälle Türki treenima. „Seal oleme suve lõpuni, rohkem meil välislaagreid pole,“ lausus pika raja EMiks valmistuv Zirk. „9. ja 10. märtsil võistlen Itaalias ja aprillis Rootsis, selleks etteasteks ajame end juba pisut vormi.“