Thierry Neuville Monte Carlo radadel. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT
WRC
29. jaanuar 2018, 21:08

Hyundai tiimiboss murettekitavast hooaja algusest: peame igal juhul paanikat vältima (1)

Kuigi autoralli MM-hooaja avaetapil Monte Carlos oli probleeme kõigil, siis kõige suurem kaotaja oli Hyundai tiim. Parimana teenis Thierry Neuville viienda koha. 

Belglase võistlus avaetapil sai sisuliselt läbi juba enne kui see alatagi jõudis. Neuville sõitis juba esimesel kiiruskatsel kraavi ja kaotas parematele üle nelja minuti. Enneaegselt lõppes ka Andreas Mikkelseni ja Dani Sordo võistlus, kes tegid avarii vastavalt reedel ja laupäeval. 

Mõistagi loodab Hyundai tänavuselt hooajalt maksimumi: eelkõige individuaalarvestuses Neuville´i võitu ja mõistagi meeskondliku tiitlit. Kuigi avaetapp läks aia taha, rõhutab tiimiboss Michel Nandan, et selles olukorras tuleb jääda rahulikuks. 

"Kui satud juba esimese etapi järel paanikasse, on mäng sisuliselt läbi," ütles ta Autosportile. "Jah, faktid näitavad, et tulemus oli halb. Aga peame tulevikku vaatama ja mõtleme juba järgmisest rallist." 

Pikka pausi sisse ei jäägi, sest veidi rohkem kui kahe nädala pärast alustatakse võistlusega Rootsis. "Oleme seal tavaliselt väga konkurentsivõimelised olnud. Thierry, Andreas ja Hayden (Paddon) on seal häid tulemusi näidanud," arutles Nandan. "Ilmselt pole sealsed olud ka nii keerulised kui Monte Carlos." 

Kuigi Neuville ja Mikkelsen noppisid Monte Carlo punktikatselt kahepeale 7 silma, siis suurt lohutust see ei paku. "Olime pettunud ja vihased," ütles Nandan. "Tehniliselt meil probleeme polnud. Auto oli korras ja sõitis kiiresti, aga muresid tekitasid ilmastikuolud."

Hooaja avaetapi järel hoiab liidrikohta Sebastien Ogier 26 punktiga. Parima Hyundai mehena on Neuville´i saldos 10 silma ja 5. koht. Meeskondlikus arvestuses on M-Sport ja Toyota võrdselt 33 punkti peal, Hyundai platseerub 15 silmaga viimasele kohale.