Avo Keele sõnul lähevad pärnakad platsile võitlema. Foto: Alar Truu
Võrkpall
30. jaanuar 2018, 13:43

Pärnu üritab sarvesaiade kiuste oma paremuse maksma panna (1)

Ainsa Eesti meeskonnana tänavu eurosarjas osalev Pärnu võrkpalliklubi loodab homme CEV Challenge Cupi 1/8-finaali kordumängus belglaste Meneni Par-Kyle tõestada, et avamängu kaotuse põhjustas halbade asjaolude kokkulangemine ning tegelikult on suvepealinlastes sisu küll ja veel. 

Kodusaalis toimunud avamängus vandus Pärnu tuttavale vastasele alla 1:3 (22:25; 25:19; 19:25; 22:25), mis tähendab, et edasipääsuks on neil vaja 30 000 elanikuga Menenis võtta esmalt kas 3:0 või 3:1 võit ning seejärel oma paremust näidata ka kuldses geimis. 

"Stardist on tarvis korralikult minema saada, veidi õnnestumisi ja õnne. Ülesanne on raske, aga kui meil seal väljakul üldse mingeid pingeid tekib, siis alles kuldses geimis. Muidu on vaba tegutsemine, sest midagi kaotada meil pole," arvab Keel.

Esimese pallitrenni saavad suvepealinlased kohapeal teha täna õhtul ning Keele sõnul pole vähene kohanemisaeg madala laega saalis probleemiks: "Kogu Belgia meistrisari mängib siin saalis, pole meil häda midagi."

Ülesanne pole küll kergete killast, kuid väike eelis on pärnakatel siiski olemas. Kaks aastat tagasi saadi samas saalis oma tuleristsed juba kätte. Tõsi, siis lennati Belgiasse 3:1 eduseisus, kuid Madalmaades saadi 0:3 kaotus ning pärast kuldset geimi tulid pärnakad nukralt suvepealinna tagasi. 

Selle kaotuse eest raputab Avo Keel siiamaani omale natukene tuhka pähe. "Oleksin pidanud Hindrek Pulga seljavalu tõttu välja vahetama, aga ta ütles, et püüab ja üritab, seega jätsin vahetuse tegemata. See oli minu teema," meenutab loots. 

Homme ootab pärnakaid ees seega kaks korda keerulisem ülesanne kui tunamullu. Kui toona oleks edasipääsuks piisanud kahest geimist siis nüüd on maagiline number neli. 

"Võistkonnana läheme ikkagi võitma," kinnitab Keel. "Mulle see loogika ei istu, et lähed head sooritust tegema aga tulemusel vahet pole. Mõne Euroopa tippklubi vastu võime minna endast 100% andma, sest siis on võidust väga raske unistada, aga kui tegemist on sama masti vastasega, siis peab eesmärgiks olema võit."

Esimese väikese takistuse suutsid pärnakad igatahes ületada. Nimelt vaatas hotelli hommikusöögilauast neile vastu kaks croissant'i, mis vollemehed üheaegselt nutma ja naerma ajasid.

"Kui see nii oleks jäänud, siis oleks hommikusöögi nautimisest asi ikka väga kaugeks jäänud," sõnas Keel. "Lõpuks saadi ikkagi aru, mida sportlane süüa tahab. Tavaline mittefüüsilist tööd tegev inimene oleks ehk hakkama saanud, aga meie pidime veidi selgitustööd tegema."

Lisaks ei kimbuta suvepealinlasi kordusmängu eel haiguspisik, mis kaks nädalat tagasi esmalt Markkus Keelele ning hiljem Taavet Leppikule külge puges, mistõttu nurgaründaja avamängust sootuks eemale jäi. 

Pärnu ja Meneni paari võitja läheb järgmises ringis vastamisi Piraeuse Olympiacose või Bakuu Lokomotiiviga.