Anett Kontaveit Austraalia lahtistel meistrivõistlustel. Foto: PAUL CROCK
Tennis
30. jaanuar 2018, 20:24

Kontaveit vs Konta! Tallinnas näeb tõeliselt kõrgel tasemel tennisepidu

Järgmisel nädalal on tennisehuvilistel suur pidu, sest 7.–10. veebruarini toimub Tallinnas Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni esimese grupi turniir, kus osalevad tennisestaarid 14 riigist. Tõeline maiuspala on reedel (9. veebruaril) kell 16, kui meie esireketi Anett Kontaveidi vastaseks on Johanna Konta Suurbritanniast.

Eesti koondis kohtub 8. veebruaril edetabelikohtade järgi kõige nõrgema koondisega Portugaliga (esireket Ines Murta, WTA 607). Eestlaste mängud algavad kell 16, mängitakse kaks üksikmängu (esimeses kohtumises on väljakul esireketid) ja paarismäng.

9. veebruril minnakse aga vastamisi suursoosiku – eelmisel aastal Maailmaliiga üleminekumängudele kvalifitseerunud Suurbritanniaga. Brittide koondisesse on kapten Anne Keothavong lisaks Johanna Kontale (WTA 11) ja Heather Watsonile (WTA 75) nimetanud Katie Boulteri (WTA 196) ja paarismänguspetsi (WTA doubles 47) Anna Smithi.

Eesti koondis on üles antud koosseisus Anett Kontaveit (WTA 27), Kaia Kanepi (WTA 66), Katriin Saar, Elena Malõgina ja kapten Märten Tamla. Kas kõik neiud ka mängida saavad, selgub hiljemalt teisipäevaks.

Alagrupi võitja läheb 10. veebruaril finaalis vastamisi kas Horvaatia, Ungari, Rootsi või Sloveeniaga. Horvaatia rivistuses on esireketid Donna Vekic (WTA 50) ja värskes edetabelis 23 koha võrra tõusnud Petra Martic (WTA 58). Ungari parim on Timea Babos (WTA 45). Rootsil on Tallinna turniiril esireketiks Eesti juurtega Rebecca Peterson (WTA 145) ja Sloveenial Tamara Zidansek (WTA 168).

Välismaalastest on lisaks brittidele publiku hulgas kindlasti rohkelt lätlasi. Meie lõunanaabritel vedas loosiga väga ning Läti tõenäosus maailmaliiga üleminekumängudele saada on suurim. Maailma kuuendal reketil Jelena Ostapenkol ja 15. edetabelikohaga Anastasija Sevastoval Tallinnas enda mastist mängijatega kohtuda ei tule.

Alagrupis Poola jätab esialgsetel andmetel õed Radwanskad koju ning koondisesse on esireketitena kirja pandud Magda Linette (WTA 60) ja Magdalena Frech (WTA 142). Austria esinumber on Barbara Haas (WTA 170) ja Türgi koondise mängijad – Cagla Buyukakcay , Basak Eraydin, Ipek Soylu, Ayla Aksu – paiknevad kõik edetabelis vahemikus 150–230. Selle alagrupi mängud toimuvad hommikuses sessioonis algusega kell 10.

Balti matši paraku toimuma ei saa, sest ka alagrupi võitjatena me lõunanaabritega kokku ei lähe, vaid vastaseks tuleb Bulgaaria (esireket Viktoriya Tomov, WTA 137), Serbia (esireket Dejana Radanovic, WTA 262) või Gruusia (esireket Ekaterine Gorgodze, WTA 327).