Leroy Sane sai vigastada pühapäevases karikamängus Cardiff City vastu.Foto: ANDREW BOYERS
Jalgpall
31. jaanuar 2018, 10:57

TALVE VIIMANE KUULUJUTUVESKI | Sakslase vigastus läheb ManCityle maksma kümneid miljoneid (7)

Uue aasta esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult talvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni kuni akna sulgumiseni iga päev kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

Talvine üleminekuaken sulgub Euroopa suuremates kõrgliigades kas täna või Eesti aja järgi homme varahommikul.

1. Mesut Özil jääb Londoni Arsenali. Sakslasest maailmameistri praegune leping Kahurimeestega lõpeb eeloleval suvel, mis tähendab, et Özil võib juba praegu teiste klubidega läbirääkimisi pidada.

Kuigi pikalt usuti, et ründav poolkaitsja lahkubki suvel Arsenalist, siis väidetavalt on Özil Arsenali tegutsemise üle talvises üleminekuaknas sedavõrd õnnelik, et ta tahab klubisse jääda.

Mesut Özil. Foto: ANDREW COULDRIDGE

Suure tõenäosusega soetab Arsenal Dortmundi Borussiast väravamasina Pierre-Emerick Aubameyangi, lisaks on klubiga Manchester Unitedist liitunud Henrih Mhitarjan.

Õhtulehe hinnang: Özili jäämisest räägitakse Saksamaal sedavõrd kindlas kõneviisis, et küllap see ka juhtub.

2. Manchester City jahib Leicesteri Riyad Mahrezi. Väidetavalt tegi City alžeerlase eest ka 65 miljoni euro suuruse pakkumise, mille Leicester tagasi lükkas. Samas soovib 26aastane ääremängija klubi vahetada ning on sellest Leicesteri ninameestele ka teada andnud.

City niivõrd hiline huvi Mahrezi vastu on üllatav, kuid samas ka mõistetav: Leroy Sane sai hiljutises karikamängus ligikaudu kuuks ajaks vigastada ning kuna City on veel konkurentsis neljas võistluses, on lisajõudu vaja.

Õhtulehe hinnang: ManCity pole ainus klubi, kes Mahrezi tahab. Temast on huvitatud ka Londoni Chelsea, Arsenal ja Liverpool. Ent City huvi on selgelt kõige suurem.

Riyad Mahrez. Foto: DAVID KLEIN

Kuna Cityl on Sanele asendust väga vaja, leiame, et Mahrez liigubki Pep Guardiola juhendatavasse klubisse. Raha pole probleemiks ning vajadusel pakutakse Leicesterile ilmselt kuni 80 miljonit eurot.

3. Zlatan Ibrahimovic läheb USAsse? Prantsusmaa tunnustatud väljaanne L'Equipe kirjutab, et karismaatiline rootslane lahkub Manchester Unitedist ning liitub Los Angeles Galaxyga.

Pärast raskest põlvevigastusest taastumist pole Zlatan suutnud end ManU koosseisu murda ning on teeninud väga vähe mänguaega. Küllap pani trauma Ibrahimovicile karmi põntsu ning ilmselt on tema mängud Euroopa tippjalgpallis mängitud.

Õhtulehe hinnang: Zlatanit pandi Galaxyga paari juba möödunud suvel, kuid toona otsustas Ibrahimovic ManUga taasliituda. Nüüd on tema parim-enne aga möödas, mistõttu on üleminek MLSi igati loogiline.

Zlatan Ibrahimovic. Foto: DAVID KLEIN