Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
1. veebruar 2018, 17:46

Meie seast lahkus 54aastane kergejõustikutreener (23)

Meie seast on lahkunud kergejõustikutreener, õpetaja ja Kuusalu Spordiklubi asutaja Margus Keerma (06.10.1963 - 28.01.2018), teatab Eesti kergejõustikuliit oma kodulehel.

Margus Keerma sündis ja kasvas Vastseliinas, lõpetas Vastseliina Keskkooli ning jätkas hiljem õpinguid Tallinna Pedagoogilises Instituudis. Ülikooli lõpetas ta 1990. aastal ja alates sellest pühendas oma elu Kuusalu Keskkoolile ja sealse spordielu edendamisele. Keerma eestvedamisel on Kuusalu Keskkooli võistkond aastaid osalenud ka TV 10 Olümpiastarti sarjas.

Keerma oli 1997. aastal Kuusalu Spordiklubi asutajaks. 

Lisaks põhitööle võimlemisõpetaja ja kergejõustikutreerina oli Margus Keerma ka toimekas spordiorganisaator ja -kohtunik, omades kergejõustikus rahvuskategooria kohtuniku nimetust. Ta oli pea kõigi Kuusalu staadionil toimunud võistluste peakorraldaja ja peakohtunik, kuid lõi alati kaasa ka Eestis toimunud suurtel rahvusvahelistel võistlustel.

I Läänemere mängudel ning Euroopa U20 ja U23 meistrivõistlustel pidas Keerma unikaalset ametit, juhtides ja korraldades riigilippude heiskamist autasustamistseremooniate ajal. 

Viimastel aastatel tegeles ta lisaks spordile ka koorilauluga. 

Margus Keerma edukaimad õpilased olid Krister Altosaar ja Sergo Treufeld. 

Margus Keerma ärasaatmine toimub 3. veebruaril kell 15.30 Pärnamäe krematooriumis. 

Õhtuleht avaldab Margus Keerma lähedastele sügavat kaastunnet.