Siim-Sander Vene kandis koondisesärki viimati aastal 2015, hiljem on seganud vigastused.Foto: ALAR TRUU
Korvpall
1. veebruar 2018, 19:41

Siim-Sander Vene liitumine korvpallikoondisega kahtluse all (4)

Kui Eesti korvpallikoondis peab veebruari lõpus peetavates MM-valikmängudes kindlasti ajama läbi Rain Veidemanita, siis teise Itaalias leiba teeniva mängumehe Siim-Sander Vene osavõtt on praegu küsimärgi all.

Vene kuulub jaanuari algusest saati kõrgliigaklubi Varese ridadesse ja on aidanud meeskonnal madalseisust üle saada. Järjest on alistatud nii valitsev meister Veneetsia kui ka riigi rikkaim sats, Euroliigasse kuuluv Milano Armani.

"Alguse asi – paljud lihased valutavad, aga see hakkab üle minema," kommenteeris eelmise aasta lõpus kolme kuu pikkuse vigastuspausi pidanud Vene. Mis aga koondisse puutub, siis selle kohta ta ei tea, mis saab.

Koondise peatreener Tiit Sokk kinnitas, et plaanib Venega vestelda ja tolle plaanide kohta küsida ning kui kõik sobib, siis mehe kolme nädala pärast peetavateks MM-valikmängudeks sini-must-valge lipu alla kutsuda. Ent Itaalias ei pruugi kõik asjad sobida.

"Korra vihjati klubi poolt, et ma ei läheks koondisse," tõdes Vene. "Lõplikku jutuajamist pole meil toimunud, kuid saan aru, et klubi on mures. Põhjus on asjaolus, et kui keegi juhtub päris kuu lõpus vigastada saama, pole enam võimalik asendajat tuua. Vigastada saamise risk on igas mängus olemas. Näis. Tahaksin koondisse tulla, lõplikku otsust pole."

Esimese Vareses veedetud kuu kohta märkis Vene, et on meeskonnaga kohanenud: "Eks mu mänguaeg sõltu sellest, kuidas teine sama kohta täitev mees alustab ja kui hästi ma ise mängu sekkun. Midagi ette pole heidetud."