Kaarel Nurmsalu aastatagusel Lahti MMil.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
1. veebruar 2018, 20:09

PÕNEV! Kaarel Nurmsalu soovib naasta nii hüppetorni kui ka suusarajale (7)

Juunikuus tervislikel põhjustel teist korda profikarjääri lõpetanud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu (26) avaldas, et tahaks 31. märtsil ja 1. aprillil Otepääl toimuvatel Eesti meistrivõistlustel kaasa teha. Esimesel päeval spetsiaalhüpetes, teisel kahevõistluses.

"Hüpata ma võin, lihtsalt kaalu ei tohi jälgida," lausus Nurmsalu – kes alustas sportlasteed kahevõistlejana, kuid spetsialiseerus 2011. aastal suusahüpetele – Õhtulehele. "Ala on ikkagi hinges, aga tipptasemel seda enam ei tee. Tahaks [Eesti meistrivõistlustele] minna küll, aga ainult siis, kui saan [enne] piisavalt suusatada.

Annan endale aru, et kui ei saa piisavalt trenni enne võistlust teha, siis lähen sõna otseses mõttes ennast lõhkuma. Seda pole vaja. Kuivõrd üks lõpetamise põhjuseid oli südametöö, siis ma ei saa seda teha. Aga kui saan piisavalt trenni teha, siis lähen kindlasti ka kahevõistluses peale."

Praegu suusakilomeetritega kiita ei ole. Jõululaupäeval Tamsalus ta ühe tiiru tegi, kuid pärast seda pole lumele jõudnud. Tõsi, umbes jaanuari keskpaigani polnudki pealinnas suuskadega midagi teha, sest radu lihtsalt polnud.

Sel nädalavahetusel läheb Nurmsalu taas Tamsallu suusatama ning võtab ilmselt naastes ka suusad Tallinnasse kaasa. "Varem polnud väga mõtet. Ma ei viitsi kilomeetrisel ringil tiirutada. Tahaks naudinguga suusatada, mitte mingit sundtrenni teha."

Mõnel nädalavahetusel plaanib ta ka Otepääle hüppama minna.

Nurmsalu võistlusmõtte suurim vastane on ilmselt Eesti ilm, mis ei pruugi märtsi viimasel päeval enam kuigi talvine olla.