Linda Helleland (vasakul)Foto: Twitter @bldep
Doping
2. veebruar 2018, 12:04

WADA asepresident Venemaa dopingukeerisest: see on absurd, nii pole võimalik jätkata

Rahvusvahelise Antidopingu Organisatsiooni (WADA) asepresidendi Linda Hellelandi sõnul on puhtad sportlased Spordiabritraažikohtu (CAS) otsuse tagajärjel kaotanud kogu usalduse antidopingusüsteemi vastu. 

CAS otsustas eile rahuldada 28 Venemaa sportlase avalduse, kus nõuti neile määratud eluaegse olümpiakeelu tühistamist. Kohtu-uurimise käigus leidis CAS, et osade atleetide osas puudusid konkreetsed tõendid, et nad oleksid Sotši olümpiamängudel dopingut tarvitanud. Küll jättis CAS jõusse 11 sportlase karistuse. 

Helleland kommenteeris portaali insidethegames palvel otsust äärmiselt kriitiliselt: "Pärast McLareni raporti avalikustamist olen murelikul pilgul jälginud erinevaid otsuseid, mis on pärast seda langetatud.

Praegu leiame ennast väga kaootilisest olukorrast. Puhtad sportlased ja poolehoidjad on kaotanud igasuguse usalduse meie vastu. Paari viimase aasta jooksul on inimeste frustratsioon pidevalt kasvanud. See on täielik absurd ning nii pole võimalik jätkata," kulges kommentaar.

"Selline situatsioon pole aktsepteeritav. WADA asepresidendida asun ise kogu antidopingu protsessi üle vaatama," säutsus Helleland ka Twitteris.