Kaia KanepiFoto: Robin Roots
Tennis
2. veebruar 2018, 16:09

KAHJU! Kaia Kanepi ei saa haiguse tõttu Eestit Fed Cupil aidata (1)

Kaia Kanepi ei saa haiguse tõttu aidata Eesti koondist järgmisel nädalal Tallinnas toimuval Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni I grupi turniirl. "Tahaksin väga mängida Eesti eest ja kodupubliku eest, kuid kahjuks pean Fed Cupi vahele jätma. Ma pole viirusest, mis Austraalia lahtistel külge hakkas, veel lahti saanud," sõnas Kanepi Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Brisbane'i turniiril oli palavik, siis järgnes külmetus ja lõpuks Melbourne'is kõhuviirus. Võib öelda, et Austraalias ei mänginud ma ainsatki mängu tervena," tunnistas Kanepi, kes pole pärast Eestisse naasmist ennast veel hästi tundnud. 

Refereeritud artikli täistekst Delfis.

Eesti koondis valmistub turniiriks seega koosseisus Anett Kontaveit (WTA 27), Katriin Saar ja Elena Malõgina.

8. veebruaril kohtub Eesti edetabelikohtade järgi kõige nõrgema koondisega Portugaliga (esireket Ines Murta, WTA 607). Eestlaste mängud algavad kell 16, mängitakse kaks üksikmängu (esimeses kohtumises on väljakul esireketid) ja paarismäng.

9. veebruril minnakse aga vastamisi suursoosiku – eelmisel aastal Maailmaliiga üleminekumängudele kvalifitseerunud Suurbritanniaga. Brittide koondisesse on kapten Anne Keothavong seekord Johanna Kontale (WTA 11) ja Heather Watsonile (WTA 75) lisanud Katie Boulteri (WTA 196) ja paarismänguspetsi (WTA doubles 47) Anna Smithi.

Alagrupi võitja läheb 10. veebruaril finaalis vastamisi kas Horvaatia, Ungari, Rootsi või Sloveeniaga.