Randall Margraves üritas spordiarsti rünnata.Foto: Reuters / Scanpix
Kõmu
2. veebruar 2018, 17:20

VIDEO | Seksuaalperverdi ohvri isa toimetati kohtusaalist välja (38)

Endise spordiarsti Larry Nassari juhtum võtab järjest emotsionaalsemaid tuure. Pervert, kes kasutas seksuaalselt ära enam kui 160 noort iluvõimlejat, on kohtu all ning üks raevunud isa üritas teda rünnata, vahendab ABC News.

Randall Margravesi kolm iluvõimlejast tütart olid Nassari ohvrid. Nassar on ühelt kohtult juba saanud 175 aasta pikkuse vanglakaristuse, kuid tema juhtumit arutatakse ka teise ringkonna kohtus, sest oma kuritegusid saatis ta korda mitmes maakonnas. Hetkel on ta kohtu all Eatoni maakonna võimlemiskeskuse iluvõimlejate seksuaalse väärkohtlemise eest.

Margraves palus kõigepealt kohtunikult võimalust kurjategijaga viieks minutiks kahekesi jääda. „Ei, härra,“ vastas kohtunik. „Aga ühe minuti annaksite?“ küsis Margraves edasi. Kui kohtunik talle seda ei võimaldanud, jooksis Margraves järsku läbi vahekäigu ja tormas Nassari suunas.

Kohtusaalis viibinud politseinikud takistasid Margravesi ja surusid ta põrandale. „Laske mind selle litapoja juurde!“ karjus Margraves. Mees toimetati kohtusaalist minema. „Mõistan teie tundeid,“ ütleb üks meest hoidvatest politseinikest. Tema kolmest tütrest kaks viibisid intsidendi hetkel samuti saalis, taustal on kuulda nende ehmunud nuukseid. „Üks minut!“ palub meeleheitel isa veel kord. Kui ta püsti saab, küsib politseinikelt: „Sõbrad, kui teiega midagi sellist juhtuks...“

Ohvrite poolel olev abiprokurör palub aga vanematel ja ohvritel selliseid tempe mitte teha. See näitab esiteks, et kurjategijal on endiselt võimu oma ohvrite üle ning teiseks kahjustab ohvreid endid. Nassar võib edasi kaevata, et kohtusaalis ei kaitstud teda piisavalt hästi ning sedasi väikese võidu saavutada. Et kurjategijale mitte võimu ega võiduvõimalust anda, rõhutab prokurör, ei tohi  lapsevanemad ega ohvrid teda rünnata: „Ma ei taha enam ühtki vanemat ega ohvrit siit kohtusaalist käeraudus väljumas näha! See ei aita teie lapsi mitte kuidagi!“