Petter Solberg.Foto: FREDERICK FLORIN
WRC
2. veebruar 2018, 19:53

Eksmaailmameister Solberg sepistab imelist tagasitulekut WRC-sarja

2016. aastal loobus Volkswageni tehasemeeskond WRC-sarjas osalemisest. Hilisemalt on eduka tiimi naasmisest sahistatud, kuid mullune hooaeg ja samamoodi kipub minema ka tänavu. Küll aga pole tulevikus see võimalus sugugi välistatud. 

Autosport teatab, et 2003. aasta ralli maailmameister Petter Solberg testis uut Volkswagen Polo GTI R5 masinat, millega võiks potentsiaalselt sarja naasta. Legendaarne norralane oli autost vaimustuses. 

"Ausalt, auto oli fantastiline," teatas 43aastane Solberg. "Selle masinaga oli väga lihtne sõita ja see on väga oluline. Nüüd, kui olen seda autot testinud, pole kahtlustki, et tahaksin ka võistelda." 

Ta lisas, et Volkswageniga otseselt ei räägitud, millal WRC-sarjaga taasliitud võiks, kuid tema on igatahes valmis ja ootab seda pikisilmi.

Samal ajal kui Solberg tagasitulekust unistab, aitab ta ka oma 16aastast poega Oliveri rallimaailma murdmisel. Noormees võib tippseltskonnas teha debüüdi juba tänavu, Walesi rallil. 

Nõnda ongi Solbergidel väike unistus, et ehk õnnestub isal ja pojal juba sel aastal üksteise vastu võistelda. 

Solberg sõitis WRC-sarjas viimati 2012. aastal, kui ta keeras Fordi rooli. Maailmameistritiitli noppis ta Subaruga 2003. aastal, edestades Sebastien Loebi, Carlos Sainzi, Richard Burnsi ja Markko Märtinit.