Aleksei Šved palliga. Foto: euroleague.net
Korvpall
2. veebruar 2018, 23:19

VIDEO | Moskva Himki sai viimase sekundi upitamisega Euroliigas eriti magusa võidu

Euroliiga 21. vooru kohtumises teenis Moskva Himki raske võidu, kui koduväljakul alistati 68:66 Malaga Unicaja. 

Mäng algas väga korvidevaeselt, kui avaveerandi võitsid külalised 11:9. Kusjuures Himki kõik punktid tõi Aleksei Šved. Seejärel läks juba kõvemaks paugutamiseks ning Unicaja pääses 28:22 veerandaja võiduga poolajaks kaheksaga juhtima. 

Kohtumine jätkus Hispaania klubi dikteerimisel ning veel kaks minutit enne kohtumise lõppu oli nende edu kuus punkti. Kui kellale olid jäänud 43 sekundit, jõudis aga Himki 66 viigini. Unicaja eksis oma rünnakul kolmesel ning viimane sõna jäi võõrustajatele. 

Mõistagi võttis viske enda peale Šved, kes paar sekundit enne lõpuvilet kolmese teele lasi. Vise ei tabanud, kuid lauas oli olemas Anthony Gill, kes palli ikkagi korvi upitas ja Himkile magusa võidu tõi. 

Vaata võidukorvi siit: 

Himki parimana tõi Šved 22 punkti. Teda toetasid James Anderson ja Tyler Honeycutt 11 silmaga, kusjuures viimane noppis ka 15 lauapalli. Unicaja edukaim oli Adam Waczynski 16 punktiga. 

Himki oli hädas kaugvisetega, mida tabati vaid 33/5. Kusjuures lähiviskeid prooviti kolm tükki vähem (30/20). Küll aga võitsid nad lauavõitluse 44:33. 

Kaks ülejäänud tänast kohtumist olid tunduvalt ühepoolsemad. Bambergi Brose alistas kodusaalis 95:74 Panathinaikose, Baskonia ramm käis 103:84 üle Crvena Zvezdast. 

Tabeliseis 21. vooru järel: