Kristjan Ilves. Foto: Romina Eggert / Suusaliit
Talisport
3. veebruar 2018, 09:07

SUPER TULEMUS! Kristjan Ilves jäi MK-etapil esimesena poodiumilt välja (4)

Kristjan Ilves teenis kahevõistluse MK-etapil Jaapanis Hakubas oma karjääri parima, 4. koha (varasemalt 6.). 

Hüppemäel näitas Ilves kõige paremat lendu, kui tema hüpe kandus 132 m pikkuseks. Küll aga andsid 132,5 punkti siiski teise koha, sest Akito Watabe (hüpe 130,5 m) aitas tippu tuulekompensatsioon ja paremad stiilipunktid. 

10 km suusarajale pääses jaapanlane 16 sekundit enne meie meest. Küll aga oli Ilvesel soliidne vahe enda lähimate jälitajatega: Manuel Faisst jäi temast maha 36 ja Jan Schmid 52 sekundiga. 

Suusarajal polnud täna vastast Watabele, kes kogu võistlust kindlalt kontrollis ja võitis. Umbes poolel maal püüdis Ilvese kinni Faisst ning veidi hiljem ka Schmid, kellest viimane lõpuks teise koha teenis ja sakslase seljataha jättis. 

Võistluse lõpuks Ilvesele nõnda palju rammu polnud, et kiirete suusameestega sammu pidada. Siiski ületas ta finišijoone turvaliselt neljandana (+2.14,0), edestades viiendana lõpetanud Espen Björnstadi üle 20 sekundi. 

Puhtalt suusakiiruselt näitas Ilves alles 31. aega. Nobedamatele meestele jäi ta alla ligi kahe ja poole minutiga. 

Hüppemäel ebaõnnestunud (92,5 m hüpe) Karl-August Tiirmaa suusarajale ei startinud. Kokku jõudis finišisse 36 meest ning oluline on märkida, et Hakubas pole kohal mitmed olulised tegijad. 

MK-sarja üldarvestusse teenis Ilves 50 lisapunkti, mis teeb kogusummaks 155. Nüüd hoiab ta 21. kohta. 

Homme võisteldakse täpselt samal distantsil ja mäel.