Eesti koondise kapten Roman Pass.Foto: Martin Ahven
Spordivaria
3. veebruar 2018, 19:54

Eesti koondisel punni eest löönud Roman Pass: olen kapten, peangi eeskuju näitama!

Eesti saalihokikoondis alistas koduse MM-valikturniiri tähtsaimas mängus Poola 5:4 ja jõudis finaalturniirile, kaks väravat visanud Oskar Salm kiitis kogenud kaaslast Roman Passi.

Eesti jäi Kalevi spordihalli täitnud publiku ees avakolmandikuga 0:3 taha, kuid jõudis teise keskpaigaks viigini. Suure tähtsusega oli kapten Roman Passi soolorünnak mängu 24. minutil, mis tõi võõrustajatele esimese värava.

"Romani värav vabastas meid kammitsaist, lõi korgilt punni pealt," kiitis järgnenud minutitel kahel korral vastase võrku sahistanud Oskar Salm.

"Olen kapten, peangi eeskuju näitama!" vastas Pass, kes mängust tervikuna heal arvamusel ei olnud.

"Võib-olla tulid kolm esimest võitu meile liiga lihtsalt. Me polnud täna valmis nii nagu vaja. Pärast esimest kolmandikku võtsime ennast kokku ja ütlesime, et peame suure südamega edasi mängima. Teadsime, et vajame võitu. Võitsime 5:4, see polnud hea mäng, see oli tahtemäng. Treener otsustas teisest kolmandikust alates kasutada kahte viisikut, saime jalad käima ja olime mängus sees," rääkis Pass.

Salm lisas, et pärast esimest kolmandikku ei muudetud mängulises plaanis otseselt midagi. "Kui väljakul oli viis meest viie vastu, kontrollisime mängu. Poola pääses meie eksimustest juhtima, kuid edaspidi olid asjad kontrolli all. Saalihoki ongi selline mäng, et võid kiirelt kolme väravaga taha jääda ja siis järele jõuda. Põnev oli!" hüüatas Salm muheldes.

Kui Salm viskas Eesti teise ja kolmanda, siis Andreas Wöiduma lõpukolmandikul neljanda ja viienda värava, sealhulgas otsustava 1.12 enne sireeni. "Vastased said oma esimese värava järel liiga palju enrgiat. Aga seda saime oma esimese värava järel ka meie," lausus Wöiduma.