Super Bowli väärtuslikemaks mängijaks valiti Philadelphia võiduni tüürinud mängujuht Nick Foles.Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
5. veebruar 2018, 12:22

Tom Brady ei võitnudki kuuendat korda Super Bowli

Ameerika jalgpalli liiga NFL finaalmäng Super Bowl, mille ajaks ookeani taga muu elu seisma jääb, pakkus tänavu põneva etenduse ja veelgi põnevamad lõpuhetked.

Soosikuseisuses olnud New England Patriotsi 40-aastasel legendil Tom Bradyl oli viis Super Bowli võitu juba taskus - kus juures ta oli mängujuhina toonud meeskonna kõigil juhtudel kaotusseisust välja. Seekord enam ei õnnestunud ning Philadelphia Eagles võitis 41:33.

Philadelphia olukorra muutis raskemaks asjaolu, et nende superhooaja teinud mängujuht Carson Wentz oli vigane ega saanud tiimi aidata. Samas sujus meeskonna ründetegevus ikkagi ladusalt ja poolajaga saadi juhtima 22:12. Teisel poolajal hakkas Brady touchdowni-masin tööle ja New England pääses ette 33:32.

Ent ses raskes seisus hiilgas Wentzi asendanud Philadelphia varumängujuht Nick Foles suurepärase sööduga, peagi saadi veel mõni punkt ning platsi teisel poolel pidas kaitse lõpuni välja. Vastaste liidril Bradyl löödi otsustaval hetkel pall käest. Foles valiti lõpuks matši väärtuslikemaks mängijaks.