Lavar Ball.Foto: Martin Ahven
Korvpall
5. veebruar 2018, 17:48

Seebiooper jätkub: LaVar Ball on Prienai peatreeneri peale südamepõhjani solvunud, sest too ei pannud lapsstaare Žalgirise vastu algviisikusse

Pärast USA korvpalliperekonna Balli saabumist korvpallitsirkuseks muutunud Prienai Vytautas kaotas eile Leedu liigas 96:118 Kaunase Žalgirisele ja jätkab tabelis viimasel kohal.

16aastane LaMelo Ball ja 19aastane LiAngelo Ball said kahepeale mänguaega 61 minutit ja viskasid 44 punkti (LaMelo 19 ja LiAngelo 25), aga poiste isa LaVar Ball oli pärast kohtumist sügavalt haavunud, et peatreener Virginijus Šeškus tema võsukesi algkoosseisu ei pannud.

LaMelo Ball (vasakul) ja LiAngelo Ball. Foto: Martin Ahven

"Oleksime selle mängu kerge vaevaga võitnud, aga treeneril pole enesekindlust, et lasta poistel teha, mida nad suudavad. Näitasin talle retsepti, kuidas võita. Kui seda ei järgita, näitab see, et ta lihtsalt ei taha võita," alustas LaVar Ball oma sõnavõttu.

Enim valmistas LaVarile pahameelt, et Šeškus pani algkoosseisus platsile äsja meeskonnaga liitunud Rashaun Broaduse ja veel ühe palluri, kes polnud nädal aega treeningutel osalenud.

"Šeškus näitas, kui palju meie sõprus väärt on. Kuidas on võimalik panna algviisikusse mängija, kes pole treeningutel käinud? Minu poisid käivad iga päev ilusti trennis. Minu jaoks on kõige tähtsam lojaalsus. See on umbes sama kui näiteks mõni Horvaatia meeskond pakub meile rohkem raha ja me kaoksime kohe Leedust minema. Ma ei ole selline tüüp," rääkis maailmakuulus isa.

"Kui meie sõprus sellisel moel ära visata, tõestab see, et see polnud midagi väärt. Olen tema peale tõesti väga vihane. Ütlen Šeškusele edaspidigi tere, aga ma ei ole enam tema semu. Ma ei räägi temaga ja ma ei taha mingeid selgitusi kuulda. Kui ma Prienai mänge vaatan, siis see ei huvita mind enam. Mul on ükskõik," lisas ta.

Kui Ballid Prienaiga lepingu sõlmisid, väitsid mõlema osapoole esindajad, et Leedu liiga asemel saavad vennad suuremat koormust Balti liigas, aga viimane variant asendati viie sõumänguga.