Rein Taaramäe.Foto: Rein Taaramäe / Facebook
Jalgrattasport
5. veebruar 2018, 19:06

Napp pääsemine: Rein Taaramäe tegi jalgrattaga salto, aga maandus õnnelikult (2)

Eile Hispaanias lõppenud Valencia velotuuril kokkuvõttes 59. koha saanud jalgrattur Rein Taaramäe (Direct Energie) tegi oma Facebooki leheküljel hooaja avavõistlusest kokkuvõtte. Eriti närvesöövaks osutus viimane etapp.

"Meid kimbutas taas vihm ja külm, vaid +5C. Päeva tegi raskeks libe tee ohtrate ringteede ja kurvitamistega. Mitmel korral läks ratas ringteel alt ära ning esimene ja tagumine ratas driftisid külg ees. Olin juba asfaldile langemas, kuid ikka ja jälle tuli poole libisemise pealt pidamine tagasi.

Korra oli keset teed pisike ohutussaareke, mis eraldas sõiduridasid ning samal ajal paistis ees paremale kurv, mida oli kaks korda lihtsam läbida paremalt poolt. Kuus jooksikute grupis olevat kutti, kaasaarvatud mina, tegime hopsti ja hüppasime üle eraldusriba, kuid minu ees oleva kuti esiratas ei tõusnud piisavalt kõrgele ja jäi saare ääre taha kinni. Mees pani kohe silmapilkselt maoli. Mina tegin õhus salto, kuid vint oli sees ja lendasin mitte asfaldile, vaid õnnelikult suure pehme tiheda põõsa otsa, mis tee ääres laius. Olgu kiidetud need külakesed, kes näevad vaeva oma rohealadega ja põõsaste istutamisega!" kirjutas Taaramäe.

Üldise vormi kohta ütles rattur, et see pole kiita. "Oleks soovinud paremini sõita, kuid enesetunne polnud hea, mis teha. Olid päris vaheldusrikkad viis päeva," tõdes ta.