Ronald Koeman. Foto: LEE SMITH
Jalgpall
6. veebruar 2018, 17:09

Evertoni tüüri juurest lennanud hollandlasest loodetakse rahvuskoondisele uut päästeinglit

Tänavu oktoobris Evertoni jalgpalliklubi eesotsast minema löödud Ronald Koeman (54) asub esmakordselt oma treenerikarjääri jooksul juhendama rahvuskoondist, asudes Hollandi tüüri juurde. 

54aastane hollandlane esindas mängijana oma sünnimaad 78 korral ning tuli nendega 1988. aastal ka Euroopa meistriks. Pärast särava mängijakarjääri lõppu taktikuradadele siirdunud Koeman on pärast sajandivahetust kätt proovinud kokku üheksa meeskonna juurde.

Mehe edukaimad aastad möödusid kodumaal Ajaxi ja PSV eesotsas, kui ta tuli kokku kolmel korral riigi meistriks. Hiljem ka Valencia, Southamptoni ja viimati Evertoni eesotsas olnud Koeman on muuseas võitnud ka Rinus Michelsi nimelise autasu, mis antakse igal aastal Hollandi parimale treenerile. 

Hollandi rahvusmeeskond on pärast 2014. aasta MMi pronksmedalit olnud enda hale vari. Esmalt jäädi tunamullu kõrvale laiendatud kujul toimunud EMist, kui jäädi Tšehhi, Islandi ja Türgi järel valikgrupis neljandaks.

Pealtvaataja rollis ollakse ka sel suvel meie idanaabrite koduõuel toimuval MMil, sest parema väravatevahe tõttu napsas potentsiaalse finaalturniirikoha neilt Rootsi. 

Rahvuste liigas kuulub Holland A-tasemel 1. gruppi koos Saksamaa ja Prantsusmaaga. Koemani leping Hollandi alaliiduga kehtib 2022. aasta MMi lõpuni.