Robert Rooba (valges) Meistrite liiga finaalis. Foto: TT NEWS AGENCY
Jäähoki
6. veebruar 2018, 22:24

VIDEO | VÕIMAS! Robert Rooba võitis JYPiga Meistrite liiga (4)

Jäähoki Meistrite liigas paistis päike täna meie põhjanaabrite õuele ning eredaimad kiired jõudsid üle lahe ka meieni, sest Robert Rooba leivaisa Jyväskylä JYP alistas eurosarja finaalis Växjö Lakersi 2:0. Põhjanaabrite sangariks osutus ühe mängu NHLiski pidanud 27aastane Joonas Nättinen, kes kohtumise 35. minutil arvulises ülekaalus kontrarünnku realiseeris. 


Viimasel kolmandikul meeleheitlikult viigiväravat jahtinud Växjo jõudis 51. minutil ka sihile, kuid kohtunikud otsustasid tabamust mitte lugeda, kuna ründaja takistas määruste vastaselt JYPi väravavahti. 

Kaks minutit enne lõppu võtsid rootslased pingile ka oma väravavahi ning kui JYP teenis veel ka kaheminutilise karistuse pidid soomlased viimased 1.26 vastu pidama 4 vs 6 olukorras. 

Robert Rooba litri järele sööstmas.  Foto: TT NEWS AGENCY

Paraku lõikas Växjö sellega omale ise näppu, sest litri vahelt lõiganud Janne Kolehmainen saatis 20 sekundit enne kohtumise lõppu litri tühja võrku ning lõpusireeni kõlades said JYPi mängijad hokikepid taevapoole visata ning tähistama hakata. 


Meistrite liiga võidu eest teenis JYP 300 000 eurot. Robert Rooba viibis kullakohtumises jääl 9.25 ning sooritas selle aja jooksul kaks pealeviset, millest mõlemad blokeeriti. Kohtumise parimaks valitis JYPi väravavaht Jussi Olkinuora, kes tegi mängu jooksul 31 tõrjet. 

JYPi mehed tähistamas. Foto: TT NEWS AGENCY