Martti Juhkami. Foto: Facebook @MarttiJuhkami
Võrkpall
6. veebruar 2018, 23:48

VIDEO | Martti Juhkami servis ennast teistkordselt Prantsusmaa karikafinaali

Eesti võrkpallikoondise nurgaründaja Martti Juhkami edenes Prantsusmaa karikavõistluste finaali. Tema leivaisa Tourcoing' alistas tasavägises poolfinaalis liigarivaal Poitiers'i 3:2 (25:17, 23:25, 26:24, 24:26, 18:16). Liigatabelis kõrvuti neljandal ja viiendal kohal paiknevate konkurentide tänavused omavahelised kohtumised olid viigis 1:1 ning tuline lahing peeti ka karikasarjas. Kui avageim kuulus kindlalt Tourcoing'ule 25:17, siis igas järgnevas geimis oleks võinud lõpp ühele või teisele poole kalduda. Ometi jagati need võrdselt 2:2 ning nii ootas vollesõpru ees otsustav viies geim.Tulises lõpuheitluses läks seisul 16:16 servima just Juhkami. Poitiersi mehed ei saanud kummalgi korral palli korralikult kätte ning mängule pani punkti Tourcoing'u diagonaalründaja Ronald Jimenez, kes võrgu kohale tulnud nahkkera võimsalt maha virutas.



Juhkami arvele kogunes poolfinaalmängus 17 punkti (efektiivsus +4), rünnakul lõi eestlane 26st tõstest maha 15 (rünnak 54%), lisaks kogunes tema kontosse kaks blokipunkti ning üks serviäss. Tourcoing'u resultatiivseim oli otsustava palli maha löönud Jimenez 26 punktiga (+11, rünnak 38%). 

Finaalis ootab Tourcoing'ut ees liigatabeli teine meeskond Chaumont, kes alistas teises poolfinaalis Nantes'i 3:0. Finaal toimub 10. märtsil Pariisis.

Nurgaründaja on Prantsusmaa karikafinaalis mänginud varemgi. Kaks aastat tagasi jõudsid Juhkami ja Kert Toobal toona esiliigas pallinud Rennes' ridades kullamatšile, kus pidid tunnistama Ajaccio 3:2 paremust.