Alar Varrak hoolealustele näpunäiteid jagamas. Foto: BC Dzukija / Facebook
Korvpall
7. veebruar 2018, 21:12

Varraku koduklubi sai Balti liiga satsilt sugeda, meeskonnaga liitus kogenud ameeriklane

Esmakordselt välismaal leiba teeniva Alar Varraku juhendatav Alytuse Dzukija kaotas täna Leedu liiga kohtumises võõral väljakul 76:86 Šiauliaile. 

Varrakule oli see meeskonna eesotsas kolmandaks mänguks. Kui pühapäeval teenis Alytus magusa võidu Juventuse üle, siis täna jäi veidi puudu. 

Kohtumist alustati hästi ning avaveerand võideti 24:17. Seejärel sai ka Šiualiai oma mängu paremini käima, pääsedes pikaks vaheajaks omakorda kolmega ette. Alytus võitles aga edasi ning otsustavaks perioodiks olid nemad taas mõne punktiga peal. Kohtumise saatus otsustati aga viimase kümne minutiga, mille võõrustajad võitsid 25:13. 

Kui on teada, et Varrak otsib meeskonna täiendusi, siis esimene neist tegi täna ka debüüdi. Võistkonna liitunud Alan Wiggins sai platsile neljaks minutiks, kuid punktiskoori ei avanud. 32aastane ameeriklane on muuhulgas pallinud Aasias aga ka Prantsusmaa meistrisarjas, Lätis ning viimati Austraalias. 

Alytus hoiab Leedu kõrgliigas 7 võidu 15 kaotusega 8. kohta. Sama palju mänge on võitnud ka Šiualiai, ent neil on üks kohtumine vähem peetud. Liidrikohal püsib Kaunase Žalgiris, kelle saldo on 20-2. 

Lisaks kodusele liigale mängib Šiualiai ka Balti liigat, kus edukalt põhiturniir läbiti. Veerandfinaalis minnakse vastamisi Ogrega.