Vanameister Noriaki Kasai on tõusnud olümpiamängude eel heasse vormi, sest tuli jaanuaris MK-etapil viiendaks. Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
8. veebruar 2018, 15:30

Kasai läheb oma kaheksandale olümpiale kulda võitma

45-aastane Jaapani suusahüppelegend Noriaki Kasai teeb Pyeongchangi olümpiamängudel spordiajalugu: temast saab esimene kaheksal taliolümpial osalenud sportlane.

Suusahüpete grand old man Kasai tegi ajalugu juba neli aastat tagasi Sotši taliolümpiamängudel, kui võitis 41-aastaselt suure mäe individuaalvõistlusel hõbeda ja meeskonnavõistlusel pronksi. 41 aasta ja 254 päeva vanusena sai temast vanim taliolümpial individuaalse medali võitnud sportlane ning 41 aasta ja 256 päeva vanusena vanim taliolümpial meeskondliku medali võitnud sportlane.

Mõistagi on Kasai Pyeongchangi olümpia eel elevil. „Mu eesmärk on sama mis alati. See on võita kuldmedal,“ ütles Kasai teisipäeval Japan Timesile. Jaapani meedia kirjutab, et mägikotkas tahab nüüd võita medali oma perekonna ees. Sotši olümpiamängude ajal tegi ta oma naisele abieluettepaneku ja 2016. aasta jaanuaris sündis neil tütar. „Mul puudub veel kuldmedal ning seda ma seekord sihin. Ma tahan, et mu tütar näeks omaenda silmadega, kuidas ma medali võidan,“ märkis Kasai.

Tänavuse MK-sarja kokkuvõttes on Kasai 27. kohal, hooaja senine parim tulemus on 13. jaanuaril Bad Mitterndorfis MK-etapil saavutatud viies koht.

-----------------------

Olümpia suusahüpped

10. veebruaril kell 14.30 meeste normaalmägi

17. veebruaril kell 14.15 meeste suur mägi

19. veebruaril kell 14.15 meeskonnavõistlus