Kas Iivo Niskanen jäänbki olümpial kullata?Foto: LEHTIKUVA
Pyeongchang 2018
8. veebruar 2018, 16:51

ENNUSTUSPORTAAL: Läti seisab suure triumfi lävel, Soome jääb olümpial kullata (2)

Pyeongchangi olümpiamängudel alustati täna võistlemisega, kuid esimesed medalid jagatakse välja laupäeval.

Ennustusportaal Gracenote analüüsis kõikide alade võimalikke medalivõitjaid ja pani kokku ka virtuaalse medalitabeli. Olümpiamängude kõige edukamateks riikideks peaks kerkima Saksamaa (14 kulda, 11 hõbedat, 14 pronksi) ja Norra (13 kulda, 13 hõbedane, 15 pronksi). Esikümnesse peaks jõudma veel USA, Kanada, Prantsusmaa, Holland, Šveits, Austria, Rootsi ja Jaapan.

Eesti lähinaabritest teevad ennustuse kohaselt kõige vingema olümpia rootslased, kes viivad koju kolm kulda, kümme hõbedat ja kaks pronksi. Venelased (võistlevad Pyeongchangis olümpialipu all) peaks võitma kaheksa medalit, millest kaks on kuldsed, kolm hõbedased ja kolm pronksised. Triumfeeriatena nähakse iluuisutajat Jevgenia Medvedjevat ja iluuisutamise tiimi.

Soomel peaks venelastest veidi kehvemini minema: portaal riputab neile kaela kaks hõbedat ja kuus pronksi. Lätile ennustatakse aga läbi aegade teist taliolümpia kulda, mille peaks võitma skeletoni superstaar Martins Dukurs.

Ajaloo esimene kuldmedal pole ilmselt veel reaalselt lätlasteni jõudnud, sest nende neljabobi kerkis 2014. aasta Sotši mängude võitjaks alles mõne kuu eest, kui venelased diskvalifitseeriti. Lisaks Dukursile jahivad medaleid teisedki lõunanaabrite skeletoni-, kelgu- ja bobisportlased.

Eestile ühtegi kohta esimese kaheksa hulgas ei ennustata.