Anett Kontaveit Lasnamäe tennisekeskuses mängimas.Foto: Stanislav Moškov
Tennis
9. veebruar 2018, 19:38

Anett Kontaveit võitis maailma 11. reketi vastu seti, kuid mängu kätte ei saanud

Tallinnas peetaval tennise Föderatsiooni karikavõistluste Euro-Aafrika tsooni esiliiga turniiril peeti täna keskne mäng kahe maailma edetabelis 30 parema hulka kuuluva mängija vahel - Anett Kontaveit võitis inglanna Johanna Konta vastu esimese seti 7:6, kuid kaotas kaks järgmist 4:6, 2:6. See tähendab, et britid saavutasid matši üldvõiduks piisava eduseisu 2:0.

Peagi algav paarismäng ei otsuta enam midagi, sest avakohtumises jäi Katriin Saar 1:6, 1:6 alla külaliste teisele reketile Heather Watsonile.

Kontaveit jäi esimeses setis kohe taha 0:2 ja 1:3, kuid suutis seejärel võita kolm geimi järjest. Seisult 4:4 murdsid mõlemad kahel korral vastase servigeimi, tasavägine kiire lõppmäng kuulus aga 7:5 Kontaveitile!

Teises setis hoiti Konta eduseisuni 4:3 oma pallingut. Siis Inglanna murdis ja sai - nagu esimeses setis kahel korral - võimaluse oma servigeimiga sett ära võita, ent Kontaveit püsis veel mängus. Oma servi ei saanud ta aga endiselt kätte - 4:6.

Otsustav sett jätkus paraku samas vaimus. Seisuni 1:4 oli Kontaveit võitnud vaid ühe vastase pallingugeimi, enda omasid ei õnnestunud kuidagi koju tuua. Seejärel üks tuli, ent inglanna oli juba kindluse kätte saanud ja tüüris mängu võiduka lõpuni.

Paarismängus on üles antud Kontaveit ja Saara Orav, kuid treener-kapten Märten Tamla võib soovi korral veel koosseisu vahetada.

Eesti pälvis alagrupis teise koha ja jätkab play-off'is 5.-8. koha konkurentsis. Suurbritannia aga kohtub Maailmaliiga üleminekumatšile minejat selgitavas matšis C-alagrupis esimeseks tuleva naiskonnaga.