Kas Kamil Stoch võidab täna oma kolmanda olümpiakulla?Foto: Reuters/Scanpix
Pyeongchang 2018 Blogi
10. veebruar 2018, 06:53

ÕL OLÜMPIAL | Kolm põnevat küsimust tänaseks võistluspäevaks

Õhtuleht püstitab igaks võistluspäevaks kolm (Eesti vaatevinklist) kõige põnevamat küsimust, millele saame õhtuks vastuse. Siin on meie 10. veebruari valik.

Kas Stochomania jätkub?

Poola suusahüppestaar Kamil Stoch lendas Pyeongchangi MK-sarja liidrina. Aga hooaja vingeima etteaste tegi ta nelja hüppemäe turneel, kus võitis läbi aegade teise mehena kõik osavõistlused. Muide, need ongi tema tänavused ainsad võidukad MK-etapid.

Lõuna-Koreas avaneb 31aastasel ässal variant kirjutada end veelgi rasvasemate tähtedega ala ajaloo annaalidesse.Sotšis mõlemal mäel triumfeerinud Stochil – kelle populaarsus on kodumaal nii meeletu, et kasutusele on võetud spetsiaalne termin „stochomania“ – on nüüd võimalus võita esimese suusahüppajana kahel järjestikusel OMil nii normaal- kui ka suure mäe võistlus.

Üleeilses HS109 kvalifikatsioonis oli poolakas 131,7 punktiga (104 m) sakslase Andreas Wellingeri järel (133,5 p) teine. Näis, kes jääb peale täna, kui kõik ässad pigistavad endast viimase välja. Võistlus algab kell 14.35.

Mis seisus on Johanna Talihärm?

MK-hooaja alguses paar ilusat tulemust teinud Talihärm lendas jaanuari alul tagasi USAsse õppima ja treenima ega osalenud enne OMi enam MK-sarjas. Tõsi, jaanuari lõpus osales ta EMil sprindis, kus kaotas suusarajal kiireimale 1.18,8, kuid tollest võistlusest ei maksa pigem suuri järeldusi teha, sest tal polnud ookeani tagant tulnuna üleliia kohanemisaega.

Detsembris tundus tema suusavorm liikuvat ülesmäge ning neiu enda sõnul pole põhjust arvata, et olukord praegu kuidagi kehvem oleks. Loodetavasti on neiul õigus, ent auditooriumil pole õiget ülevaadet, milline on asjade tegelik seis. Vastuse saame täna kell 13.15 algaval sprindivõistlusel.  

Kes saab norralannadele vastu?

Esmajoones tuleb vaadata rootslanna Charlotte Kalla otsa, kes võitis ka senise hooaja ainsa suusavahetusega sõidu detsembris Lillehammeris. Näiteks mullu Lahti MMil võitis ta samal distantsil pronksi. Lisaks jättis ta olümpiat silmas pidades täielikult vahele Tour de Ski. Nagu Aivar Rehemaagi ütles, Kallat võib vabalt pidada ka kullasoosikuks.

Samuti tasub ära märkida ameeriklanna Jessica Digginsi nimi, kes on tõestanud end nii plahvatusliku sprinteri kui ka eeskujuliku distantsisõitjana. Soomlanna Krista Pärmäkoski seisund on kahtlane, sest teda vaevas veel teel Pyeongchangigi (pisike) haigusepoiss. Välistatud pole ka kellegi neljanda mittenorralanna esiletõus. Stardipauk kõlab kell 9.15.