Johanna Talihärm. Foto: Aldo Luud
Pyeongchang 2018
10. veebruar 2018, 14:21

HEA TÖÖ! Johanna Talihärm alustas olümpiat suurepärase tulemusega, jättes seljataha MK-sarja liidri (20)

Laskesuusatajate jaoks algasid Pyeongchangi mängud naiste 7,5 km sprindiga. Olümpiakulla teenis Laura Dahlmeier. Ainsa eestlasena startinud Johanna Talihärm oli 22.

Keerulistes oludes toimunud võistluses näitas kindlaimat kätt Dahlmeier, kes oli üks kolmest naisest, kellel õnnestus võistlus trahviringideta läbida. Kusjuures MMidelt tituleeritud sakslannale oli see karjääri esimeseks olümpiamedaliks. 

Ülejäänud kaks poodiumikohta pakkusid väikese üllatuse. Hõbeda teenis Marte Olsbu (1;+24,2) ja pronksi Veronika Vitkova (2; +25,8). 

Tugevate konkurentide vahel startinud Talihärm püsis kogu võistluse vältel korralikus tempos. Lamadestiiru suutis eestlanna puhtalt läbides, eksimus tuli sisse aga püstitiirus. Siiski oli täna vähe naisi, kes veatult tegutsesid ja see andiski meie sportlasele karjääri parimat tähistava 22. koha (+1.20,8). 

Kusjuures seljataha jäi ka MK-sarja üldliider Kaisa Mäkäräinen (lõpetas 25ndana), kes eksis tiirudes kolmel korral. 24aastase Talihärma senine tiitlivõistluste parim tulemus (individuaalselt) oli 39. koht 2015. aasta MMilt. MK-sarja edukaim start (29. koht) pärineb tänavusest hooajast. 

Suusarajal näitas Talihärm 34. aega, kaotades kiireimale naisele 1.22,8. Lasketiirus oli eestlanna 39. (+25,2). 

Ühtlasi kvalifitseerus Talihärm ka esmaspäevasesse jälitussõitu, kus saavad osaleda tänase võistluse 60 paremat. Ühtekokku jõudis finišisse 87 naist.