Martti NõmmeFoto: Reuters/Scanpix
Pyeongchang 2018
10. veebruar 2018, 15:07

ÕL OLÜMPIAL | Martti Nõmme 84 meetrist: minu parim hüpe Pyeongchangis, lihtsalt tuulega ei vedanud

Suusahüppaja Martti Nõmme piirdus normaalmäe (HS109) lõppvõistlusel 84 meetriga. Tema lõppkoht pole veel teada, sest 1. voor alles kestab.

„Hüpe oli tegelikult kõige parem, mis ma Pyeongchangis teinud olen," lausus ta Eesti ajakirjanikele intervjuutsoonis, kus puhus jäine tuul. "Kui oskate vaadata miinuspunkte tuulekompensatsiooni eest, kui palju minul oli ja kui palju teised vennad saavad... (Nõmme hüppe ajal fikseeriti 0,7 m/s vastutuul, mis oli esimese 15 hüppaja seas selgelt väikseim - M.T.)

Püüa hüpata 83 km/h ilma tuuleta. Praegu on kõikuvad vastutuuleolud, kes saab tuult, kes ei saa. Sellise tuulega nagu mina sain, ei ole võimalik praegu hüpata. Ei taha nuriseda, aga sellise tuulega ei lenda siin ükski võll."

Ka maandumine oli ebakindel. "Maandumine tuli sellest, et kui õhus miski ei toeta, siis on väga raske hüpet edasi viia. Terve hüpe kannatab selle all. Iseenesest tehniliselt oli kindlasti parim hüpe, mis siin teinud olen.

Nii palju peab positiivseks jääma, et suutsin võistlusolukorras enda okei hüppe ära teha, lihtsalt õnne polnud täna. Arvatavasti ka esikolmik ja -kuuik otsustatakse õnnefaktoriga. Täna on paraku sellised olud."