Martti Nomme etteaste olümpiamängudel.Foto: CARLOS BARRIA
Talisport
10. veebruar 2018, 17:23

Külma, tuulise ja öise hüppevõistluse võitis Wellinger, Nõmme tegi soliidse olümpiadebüüdi (8)

Ainsa Eesti suusahüppajana Pyeongchangis normaalmäel lõppvõistlustele jõudnud Martti Nõmme lõpetas olümpiadebüüdi 47. kohaga. 

Nõmme hüpe jäi oluliselt lühemaks kui kvalifikatsioonis, kuid oma süü oli siin ka ilmataadil. 84 m hüpe andis 73,8 punkti, millega edestas ta täna kolme sportlast ja lõppkoht 47. 

„Hüpe oli tegelikult kõige parem, mis ma Pyeongchangis teinud olen," lausus ta Eesti ajakirjanikele intervjuutsoonis, kus puhus jäine tuul. "Kui oskate vaadata miinuspunkte tuulekompensatsiooni eest, kui palju minul oli ja kui palju teised vennad saavad... (Nõmme hüppe ajal fikseeriti 0,7 m/s vastutuul, mis oli esimese 15 hüppaja seas selgelt väikseim).

Ülikülmades ja tuulistes oludes toimunud võistlus venis pikaks, viimased hüpped toimusid kohaliku aja järgi kell 00.21. Olümpiavõitjaks krooniti Andreas Wellinger, kes hüppas 104,5 ja 113,5 meetrit, millega teenis 259,3 punkti.

Hõbeda ja pronksi võitsid norralased Johann Andre Tande (250,9 punkti) ja Robert Johansson (249,7). Suurfavoriit Kamil Stoch jäi täna kuuendaks.