Raido RänkelFoto: Aldo Luud
Pyeongchang 2018
11. veebruar 2018, 06:08

ÕL OLÜMPIAL | Morn Raido Ränkel: kopsupõletik jättis oodatust suurema jälje (3)

Murdmaasuusataja Raido Ränkeli olemine ajakirjanikega kohtudes oli morn. Aga see on mõistetav, sest jaanuari alguses põetud kopsupõletik jättis organismi oodatust suurema jälje.

"Tundus, et on kerge, aga antibiootikumikuur mõjutas päris tugevasti. 15. jaanuari paiku sain alles korralikult treenima hakata, vahele tuli päris suur paus," sõnas Ränkel. 

Tervise tõttu võtab Ränkel olümpial päeva korraga. Aga ülehomme klassikasprindis on ta stardis. "Vaatame pärast sprinti, mis enesetunne on. Kui vähegi sõita jõuab ja tervis kehvemaks ei lähe, siis võib mõelda teiste distantside peale. Miks mitte?"

Kui tervis Ränkelit alt veab, peab teatenelikusse lisanduma sprinter Marko Kilp.

Ränkel nõustus Õhtulehe artikliga, mis nimetas teda koondise mustaks hobuseks. "Mul on endal täpselt sama seis. Ei tea endast mitte midagi. Haigustele vaatamata lähen endast makismumi andma. Tuleb, mis tuleb."

Kuigi Pyeongchangis puhub enamasti lõikavalt külm tuul, ei pea Ränkel end seetõttu väga eriliselt pakkima. "Saabusime õnneks siia, kui ilmad läksid leebemaks. Täna on jälle päris külm, aga riietun samamoodi nagu tavaliselt. Võib-olla mõne kihi rohkem panen pealmise riietuse alla. Ei midagi erilist, peaasi, et nägu ja kael kaetud oleksid tuule eest."