Andreas VeerpaluFoto: Aldo Luud
Pyeongchang 2018
11. veebruar 2018, 10:26

ÕL OLÜMPIAL | Andreas Veerpalu kukkus: kõva tuulepuhang tõukas mind kõhuli maha (40)

Kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu poja Andrease (23) olümpiadebüüt lõppes 15 + 15 km suusavahetusega sõidus 47. kohaga, kaotust võitjale kogunes 5.51,4.

Seejuures mängis oma rolli esimese ringi kukkumine, mis Veerpalu rütmi lõhkus. "Esimesel ringil kohe pärast kõige pikemat laskumist oli koht, kus tuul puhus külje pealt. Hakkasin kurvi minema, ei olnud valmis selleks, tuli kõva puhang, mis tõukas mind kõhuli maha," kirjeldas ta õnnetut olukorda.

Ta oli tolles intsidendis ainus, kes lumele paiskus. Õnneks jäid luud-kondid terveks. "Kaotasin kohti, muud midagi. Jäin kohe alguses päris lõppu, ei olnud väga hea tunne. Tõmbas motivatsiooni maha. Aga siis hakkas vaikselt tulema, läks endal paremaks, kui järjest ühe ja teise [konkurendi] kinni püüdsin. Tuli motivatsiooni, et ilusti lõpuni pingutada."

Olümpiarajast: "Minu jaoks oli väga raske. Ei olegi ammu nii rasket võistlust olnud. Kaks viimast ringi uisu peal oli nii raske, ringi lõpu järsust tõusust sain vaevu üles. Tõusu lõpus pidi lausa paari sõitma."

Teisipäevase klassikasprindi jätab Veerpalu vahele ning valmistub 15 km vabatehnikasõiduks, mis toimub 16. veebruaril.