Karel Tammjärv. Foto: Stanislav Moshkov
Pyeongchang 2018
11. veebruar 2018, 10:42

ÕL OLÜMPIAL | Karel Tammjärv: ootused olid nii mul kui ka spordisõpradel kõrgemad (14)

Suusavahetusega sõidus 32. koha teeninud Karel Tammjärve sõnutsi ei saa võistlusega päris rahule jääda, kuid ta loodab, et tegemist oli hea lahtisõiduga. 

"Ootused olid nii mul kui ka spordisõpradel kõrgemad. Aga loodan, et läheb kahe nädala jooksul paremaks. Esimene pannkook lähebki tavaliselt aia taha," arutles Tammjärv võistluse järel. 

Tema põhirõhk on Pyeongchangis 15 km vabatehnika eraldistardist sõidul, mis peetakse 16. veebruaril. "Litakat on vaja. Esimene võistlus tavaliselt mõjubki selliselt. Näiteks MK-sarjas on ühel nädalavahetusel sprint ja distants, milleks olen siis paremini valmis," arvas Tammjärv, et mõne päeva pärast on võimalik hea tulemus teha. 

Kuigi ilmastikuolud olid täna rasked, siis eestlast see ei seganud. "Kombe all oli üks kiht võrkpesu ja mul oli lausa palav teatud hetkedel. Väga õigesti riietatud – oleks natukenegi jahe hakanud, siis pika sõidu peale jahtub lihas maha ja tekivad krambid. Mul tekkisid need alles viimasel ringil, viimaste tõusude peal," ütles Tammjärv. 

Kuidas täna suusk oli? "Suusad saime hästi pidama, aga libisemise arvelt. Laskumistel tekkisid grupiga vahed. Ei suutnud järgi hoida, et tuule efekt aitaks. Siis läks natuke raskeks," alustas Tammjärv klassikapoolelt. "Vabatehnikas oli libisemine väga hea." 

Ta täpsustas, et pidavama suusa valis tema ise, mitte hooldemees.