Norralaste võidukas trio (vasakult): Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger ja Hans Christer Holund.Foto: JAVIER SORIANO
Pyeongchang 2018
11. veebruar 2018, 17:30

OLÜMPIAPÄEVA KOKKUVÕTE | Norra sai murdmaasuusatamises kolmikvõidu, laskesuusa suurfavoriidid Fourcade ja Bö põrusid

Pikk olümpiapäev Pyeongchangis on lõppenud ning Õhtuleht vaatab toimunule tagasi.Kui eile olid laskesuusatajatest võistlustules naised, siis täna oli kord meeste käes, kes läksid rajale 10 km pikkusel sprindidistantsil. Neljast stardis olnud eestlasest näitas kõige paremat minekut Kalev Ermits, kes eksis tiirus kahel korral ning teenis 36. koha. Koha homses jälitussõidus teenis ka Roland Lessing, kes tuli 41. kohale. Rene Zahkna ja Kauri Kõiv ületasid lõpujoone vastavalt 75. ja 76. kohaga. Võidu noppis sakslane Arnd Peiffer, kes edestas tšehh Michal Krcmari ja itaallast Dominik Windischit. Favoriidid Martin Fourcade ja Johannes Thingnes Bö lõpetasid vastavalt 8. ning 31. kohaga. Loe Ermitsa kommentaare SIIT!Loe Lessingu kommentaare
Foto: Meeste medalikolmik. (CHRISTOF STACHE)

Murdmaasuusatamises sai Karel Tammjärv meeste 15+15 km suusavahetusega sõidus 32. koha, kaotades võitnud norralasele Simen Hegstad Krügerile 3.05,2. Norrale kindlustasid kolmikvõidu Martin Johnsrud Sundby ja Hans Christer Holund. Tänavuse hooaja valitseja Johannes Hösflot Kläbo oli alles 10. 

Oma olümpiadebüüdi teinud Andreas Veerpalu nime leiab lõpp-protokollist 47. kohalt, kaotust võitjale 5.51,4. 

Loe Tammjärve kommentaare
SIIT!
Loe Veerpalu kommentaare SIIT!

Meeste medalikolmik. Foto: JAVIER SORIANO

Meeste kelgutamise üksiksõidus krooniti olümpiavõitjaks viimase laskumise eel kolmandat kohta hoidnud austerlane David Gleirscher. Poodiumi teisele astmele kerkis ameeriklane Chris Mazdzer ja kolmandaks kelgutas end sakslane Johannes Ludwig. 

David Gleirscher rõõmustamas olümpiakulla üle.  Foto: ARND WIEGMANN

Naiste küngaslaskumises riputati kuldmedal kaela prantslannale Perrine Laffont'ile, kes edestas kanadalannast Sotši olümpiavõitjat Justine Dufour-Lapointe'i ja Kasahstani esindajat Julia Galõshevat.

Perrine Laffont. Foto: ISSEI KATO

Meeste lumelaua pargisõidus läksid kõik medalit Põhja-Ameerikasse. Olümpiavõitjaks krooniti 17aastane ameeriklane Redmond Gerard 87,16 punktiga. Talle järgnesid kanadalased Maxence Parrot (86,00 punkti) ja Mark McMorris (85,20 punkti). 

Redmond Gerardi reaktsioon pärast edukat laskumist. Foto: MIKE BLAKE

Kiiruisutamises jätkavad domineerimist hollandlased. Meeste 5000 meetris sai kuldse autasu omale kaela Vancouveri ja Sotši selle distantsi olümpiavõitja Sven Kramer, kes uisutas ühtlasi kolmandat OMi järjest välja olümpiarekordi (6.09,76).

Teiseks uisutas end Kanada passiga hollandlane Ted-Jan Bloemen, kes edestas kolmandaks jäänud norralast Sverre Lunde Pederseni vaid kahe tuhandikuga.

Sven Kramer. Foto: PHIL NOBLE