Natalja Zabijako ja Aleksander Enbert Pyeongchangi olümpial.Foto: JOHN SIBLEY
Pyeongchang 2018
12. veebruar 2018, 06:27

GALERII | Tallinnas sündinud ja varem Eestit esindanud iluuisutaja võitis olümpialipu all hõbemedali (42)

Tallinnas sündinud ja varem Eestit esindanud iluuisutaja Natalja Zabijako võitis Pyeongchangi olümpiamängudelt hõbemedali. 23aastane naine sai medali kaela võistkondliku võistluse järel. Ta esindab koondist, mida seekord kutsutakse "Olümpiasportlased Venemaalt".

Riikidevahelises tiimivõistluses kogutakse punkte erinevates iluuisutamise distsipliinides ja Zabijako tõi venelastele kolmanda koha punktid paarissõidus. Tallinlanna paariliseks on Aleksandr Enbert. Võistkonnnavõistluse võitis 73 punkti kogunud Kanada, "Olümpiasportlased Venemaalt" olid 66 punktiga teised, kolmandaks jäi USA.

Dopingupettustes kahtlustatavat Venemaa koondist seekord olümpiale ei lubatud, kuid Zabijako kuulus 168 väljavalitu hulka, kes lubati võistlema olümpiamängude lipu all.

Zabijako sündis 1994. aastal Tallinnas ning esindas Eestit kuni 2014. aastani. Sünnimaalt lahkus ta tülide ja arusaamatuste saatel.

"Venelased on Zabijako pea segamini ajanud, tal on mängus ainult isiklikud huvid. Oma piinliku käitumise pehmendamiseks kallatakse uisuliit ja partner poriga üle," rääkis Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura aastate eest Õhtulehele.