Markko Märtin.Foto: JOOSEP MARTINSON
WRC
12. veebruar 2018, 09:22

Markko Märtin meenutas tema ja Michael Parki vahelist arusaamatust

Ajakiri Autosport tegi põhjaliku loo rallispordi kaardilugejatest, kus muuhulgas tuli juttu ka udus sõitmisest, mis tihti ekipaaži rütmi segamini lööb.

Sõna sai ka endine Eesti ralliäss Markko Märtin, kes meenutas, et tema kõrval istunud Michael Park ei sallinud, kui eestlane udusse sattudes hoogu maha võttis. Autosport lisas, et Märtinil oli alati kehvas nähtavuses sõitmisega raskusi.

"Beef (Parki hüüdnimi - toim) ütles, et peaksin ikka edasi liikuma," meenutas rallimees. "Ta ütles: "Come on, sa suudad sellest rohkemat..." Ma vastasin millegi ebaviisakaga ja pakkusin, et ta võib ise rooli istuda."

Märtini ja Parki tandem võitis karjääri jooksul viis MM-rallit: Kreekas, Soomes, Mehhikos, Prantsusmaal ja Hispaanias. Park suri traagilise õnnetuse järel 2005. aasta septembris.

“Ma tahtsin kaardilugejaks kedagi, kes oleks edu järgi näljane, mitte kogenud meest. See olnuks lihtsam, kuid minu jaoks mitte nii hea. Sel hetkel ma ei teadnud, kuid tuli välja, et ma sain maailma parima kaardilugeja. Ma ei räägi seda enda vaatenurgast võetuna. Mul oli privileeg olla tema piloot," rääkis Märtin aastate eest samale ajakirjale.

Kuigi võidukal Kreeka rallil polnud tegemist uduga, siis tõestasid Märtin ja Park, et suudavad suurepäraselt sõita ka kehva nähtavasega. Nimelt tuli lahti nende Fordi kapott, kuid mehed näitasid endiselt kiiret minekut ning allolev video on saanud legendaarseks.