Sir Alex Ferguson ja Liam Miller allkirjastamas viimase karjääri tähtsaimat lepingut.Foto: Manchester United / Twitter
Jalgpall
12. veebruar 2018, 10:10

36aastaselt surnud tippjalgpalluri sõbra pihtimus: nägin tema viimast hingetõmmet (1)

Eninde Iirimaa jalgpallikoondislane Liam Miller suri 9. veebruaril. Eelmise aasta lõpus avalikustati, et mees võitleb vähiga ning raske haigus kustutas tema eluküünla kiiresti.

36aastaselt lahkunud jalgpalluri lähimate sõprade ringi kuulunud Mark McNulty andis Mirrorile avameelse intervjuu, kus rääkis endise Glasgow Celticu ja Manchester Unitedi mängija viimastest hingetõmmetest. "Arstid olid küll öelnud, et tal on jäänud elada vaid paar nädalat, kuid teda vaadates tundus, et see pole lihtsalt võimalik. Ta oli niivõrd heas vormis, kuid järgmisel hetkel viidi ta juba haiglasse," meenutas ta.

Täna toimuvad Milleri matused ning meest jäävad leinama abikaasa ja kolm last. "Mina ja veel kaks Liami head sõpra olime koos temaga ka viimasel õhtul. Ta oli loomulikult koomas, kuid öeldakse, inimene kuuleb, mis tema ümber toimub. Seega käitusime täiesti normaalselt ja rääkisime lõbusaid lugusid lapsepõlvest. Tema perekond andis meile 20 minutit privaatsust. Olime kõrval, kui ta lakkas hingamast. Mul on hea meel, et olime temaga koos ka täiesti lõpus. Tean, et ta võitles oma perekonna nimel viimase hingetõmbeni," rääkis McNulty.

Celticus tippjalgpalluriks kasvanud Miller esindas Šotimaa suurklubi aastatel 2000-2004 ja seejärel kutsus Sir Alex Ferguson teda Manchester Unitedisse. Seal sai ta kirja kokku üheksa liigamängu ja käis laenulepinguga Leeds Unitedis. Hiljem esindas Miller veel QPRi, Sunderlandi, Hibernianit, Perth Glory't, Brisbane Roari, Melbourne Cityt, Cork Cityt ja Wilminghton Hammerheadsi. Viimase ametliku mängu pidas ta 2016. aasta septembris.

Igas vanuses Iirimaa noortekoondiseid esindanud Miller tegi täiskasnavute seas debüüdi 2004. aasta 2:1 võidumängus Tšehhi vastu. Rahvusesinduse eest käis ta väljakul 21 korda ja lõi ka ühe värava.

Milleri iluväravat Rootsi vastu näeb alloleva video lõpus: