Kahekordne olümpiavõitja Laura Dahlmeier.Foto: TOBY MELVILLE
Pyeongchang 2018
12. veebruar 2018, 13:50

Kuzmina oma vennast Anton Šipulinist: ta ütles, et pean võitma kaks medalit. Ühe endale, teise talle.

ÕL OLÜMPIAL | Medalinaised avaldasid oma retseptid, kuidas lõpetada Laura Dahlmeieri ülevõim (1)

Laskesuusatamiskuninganna Laura Dahlmeier tegi Pyeongchangi mängudel tänase jälitussõidu võiduga ajalugu: kunagi varem polnud ükski naislaskesuusataja ühel olümpial noppinud kuldmedali nii sprindis kui ka jälitussõidus (meestest sai Salt Lake Citys sama tembuga hakkama Ole Einar Björndalen - H.R.). Alljärgnevalt toome teieni jälitussõidu esikolmiku värsked kommentaarid pressikonverentsilt.

Olümpiavõitja Laura Dahlmeier: "Kolmandal ringil sõitsime Kuzminaga koos, Anastasia oli väga tugev. Tahtsin tal vaid sabas olla. Tundsin end lastes väga kindlalt. Vaatasin lihtsalt oma märke, tahtsin täppi lasta ning see töötas.

Ilmaga pole lihtne toime tulla. On väga külm, aga on ka tugevat tuult. Meil on ju seljas vaid võistlusvorm ja kindad, selliste oludega on raske võistelda. Aga veedan alati palju aega mägedes ja seal on külm ning tuul täiesti tavaline.

Hõbemedalist Anastassija Kuzmina: "Oli väga raske Laura kõrval lasta (kolmandas tiirus). Laskmine oli täna see, mis võistluse otsustas. Tundsin end tugevalt ning mul olid head suusad. Andsin endast maksimumi. On väga eriline tunne võita kolmandalt järjestikuliselt olümpialt medal. 

Muidugi igatsen oma veli (Kuzmina venda Anton Šipulinit ei lastud koos paljude teiste Venemaa tippsportlastega olümpiale). Lootsin viimase hetkeni, et ta saab siin võistelda. Enne oma lendu Koreasse oli tema viimane, kes mulle toetussõnumi teele saatis. Ta ütles, et pean võitma kaks medalit: ühe endale, teise talle.

Dahlmeier on uskumatult suurepärane. Ta suudab laskmisele täielikult keskenduda, lisaks on ta hea laskja tugeva tuulega. Tema alistamise võti peitubki laskmises."

Pronksmedalist Anais Bescond: "Laura domineerib meie ala. Temast tuleb lihtsalt kiiremini suusatada ja paremini lasta.

Minu sõit polnud ideaalne, küll aga väga hea."