Eder Lima tähistamas väravat Kasahstani üle. Foto: JURE MAKOVEC
Jalgpall
12. veebruar 2018, 14:48

Venemaa ja Kasahstani koondised brasiillastest pungil, miks Eesti satsis ühtegi ei ole? (2)

Eder Lima võiduvärav, Douglas Juniori kaks kollast kaarti ehk punane! Kõlab nagu Brasiilia või Portugali vutiliiga? Enamvähem. Aga üldse mitte. Laupäeval lõppesid Sloveenias saalijalgpalli Euroopa meistrivõistlused ning kolmanda-neljanda koha mängus läksid vastamisi Venemaa ja Kasahstan. Idanaabrite võiduvärava lõi just Eder Lima. Täpselt viis minutit hiljem sai Kasahstani esindanud Douglas Junior teise punase.

Kiire pilk meeskondade koosseisu näitab, et venelaste tiimi kuulus neli Lõuna-Ameerika pallurit, Kasahstani satsi kolm. See pole midagi uut, saalijalkas on see üsna tavapärane käitumine. Kas Eesti koondis pole sellele mõelnud?

Eder Lima. Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL

„Meie kindlasti brasiillasi sisse tooma ei hakka,“ sõnas Eesti jalgpalliliidu palgal olev saalijalgpalli tehniline juht Kert Küttis. „Meie jaoks on tähtis, et meil oleks koondises Eestis elavad inimesed, kes siit pärit on. Olgu nad siis eesti, vene või mõnest muust rahvusest.“

Aga kas selline tugevate võõrmängijate endale noppimine saalivutimaailmas tülisid ei tekita?

„See on tänapäeva maailm, otseselt selle vastu ei saa. Selge on see, et Brasiiliast on niivõrd palju tehnilisi mängijaid ja ala on niivõrd populaarne, et kui oma koondisse ei saa, siis on hea välja rännata. Summasid ei oska öelda, aga ilmselt mingid rahad (teise koondise esindamise) eest liiguvad.“

Saalijalgpalli Euroopa meistriks tuli esmakordselt Portugal, kes alistas finaalis lisaajal seitsmekordse meistri Hispaania.