Donaldas Kairys.Foto: Robin Roots
Korvpall
12. veebruar 2018, 21:23

Kalev/Cramo peatreener: arvasin, et suudame Unicsit võita. Briscoe oli imeline!

Korvpalli Ühisliiga liider Kaasani Unics sai Tallinnas Kalev/Cramo vastu rutiinse võidu. Eesti esiklubi tegi igati normaalse esituse ja kolm veerandaega püsiti nimekate külaliste kannul, aga siis tegi Unics enam-vähem turvalise vahe sisse. Lõpuks jäi meeskondi lahutama kaheksa silma, tabloo näitas 67:75.

Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys jäi hoolealuste esitusega enam-vähem rahule, kahe meeskonna erinevus seisnes pisiasjades. „Me ei mänginud perfektselt, aga suurema osa ajast olime Unicsile lähedal ja arvasin, et võime võita. Mõned olukorrad läksid valesti: andsime kiirrünnakutes palli ära, selle asemel, et hea viskekoht tekitada. Vahel ei kasutanud me ära ebavõrdseid vahetusi ja rahuldusime selle asemel keerulisemate üritustega,“ rääkis ta pärast kohtumist.

„Korvialused mehed ei saanud piisavalt viskeid ja nad polnud piisavalt tugevad. Vajanuksime neilt paremat esitust. Aga võitlesime ning olime lauas vastastest paremad. Kaotasime kaheksaga ja viskasime mööda seitse vabaviset. Olime agressiivsed, sooritasime teisel poolajal palju läbimurdeid, aga esimesel poolajal saime vaid neli vabaviset,“ loetles Kairys kaotuse põhjuseid.

Kalevi resultatiivseimaks tõusis Isaiah Briscoe, kes viskas oma 25 punktist 19 teisel poolajal.

„Ta sai hea rütmi kätte ja ma lihtsalt ei saanud teda pingile võtta, sest ta skooris, nagu ise tahtis. Isaiah on fantastiline talent ja ta põhjustas Unicsile palju peavalu,“ kommenteeris juhendaja ameeriklase mängu.

Neljapäeval kohtub Kalev Tallinnas Nižni Novgorodiga, kes on kalevlaste otsene konkurent play-off'i kohale. Kalev jagab 4 võidu ja 10 kaotusega 8.-11. kohta, Nižni Novgorod on 3 võidu ja 9 kaotusega 11. positsioonil. Kaleviga samale pulgale tõusis Riia VEF, sest võõrsil üllatati 77:73 Moskva oblasti Himkit.

„Kui tahate öelda, et peame Nižni Novgorodi kindlasti võitma, siis hea küll. Tahame kaheksa hulka saada ja see aitaks meid eesmärgile lähemale,“ sõnas Kairys.