Raido RänkelFoto: Aldo Luud
Pyeongchang 2018
13. veebruar 2018, 12:07

ÕL OLÜMPIAL | Esimesena ukse taha jäänud Ränkel: sportlaskeeli sain viimase tõusu otsas päris korraliku haamri (8)

Imevähe, 0,2 sekundit jäi puudu, et kaks Eesti meessuusatajat jõudnuks olümpiamängude klassikasprindis veerandfinaali. Esimesena jäi ukse taha Raido Ränkel.

"Sportlaskeeli sain viimase tõusu otsas päris korraliku haamri juba," lausus 31. koha saanud Ränkel Eesti ajakirjanikele. "Aga arvan, et võtsin hetkeseisundist maksimumi. Sportlane ise loodab kindlasti rohkem, aga võtsin selle välja, mis mus hetkel oli."

Üleeile oli Ränkel morni olemisega, sest jaanuari alguses põetud kopsupõletik jättis organismile oodatust suurema jälje. Kuidas täna enesetunne oli?

"Sõidu ajal enesetunne ei seganud, aga tunnen trennis, et ma ei ole hetkel aeroobsel tööl nii hea, pulss on kõrgel. Võtsin tänaseks päevaks end kokku, kahju, et ei õnnestunud 30 hulka pääseda."

Arvestades tervislikku tausta, kas üllatasid end? "Kui number on seljas 33, siis ju ikka loodad, et võtad eestpoolt mõne mehe ära. Täna võtsin eest mehi, kaheksa tükki, aga tagant tuldi ka mööda, kuus meest vist."

Teatesõidu osas tasub tänase põhjal positiivne olla? "Ei tea veel, eks ole näha. Marko tundub trennis päris hea, vaatame."