Marten Liiv Pyeongchangi olümpiarajal.Foto: PHIL NOBLE
Pyeongchang 2018
13. veebruar 2018, 13:41

ÕL OLÜMPIAL | Olümpiadebütant Marten Liiv: keegi ei taha viimane olla. Eriti, kui on esimesed olümpiamängud

Täna tegi oma olümpiadebüüdi kiiruisutaja Marten Liiv, kes sai 1500 m kirja aja 1.50,23. "Esitusega ei jäänud rahule, aga see oli teada ka, sest ma ei keskendunud jaanuaris 1500 m peale. Põhirõhk oligi 1000 m peal (tema meelisala - H.R.)," kostis ta.

Liiv oli varem Eesti ajakirjanikega rääkides öelnud, et Pyeongchangi ovaalhalli jää pole tema jaoks just ideaalne. Kuidas jääolud täna olid? "Rada oli üsna hea võrreldes esimeste päevadega. Oli veidi pehmem, mulle täna väga sobis," vastas ta.

21aastane sportlane selgitas, et temal on pehmel rajal parem sõita, sest nii saab ta uiskudega paremini survet avaldada. "Eks olen üsna kerge ka," lisas Liiv.

Kui oma esitusega kiiruisutaja rahule ei jäänud, siis ajaga küll. "Enda peas mõtlesin, et oleks tore, kui sõidaksin alla 1.50. Võin pigem rahul olla kui pettunud," ütles noormees.

Samuti saab ta rõõmu tunda fakti üle, et ei jää 1500 m viimaseks. Kuigi võistlus veel käib ning lõppkoht pole kivisse raiutud, edestab ta Taipei kiiruisutajat Tai Williamit 0,4 sekundiga. "Keegi ei taha viimane olla. Eriti siis, kui on esimesed olümpiamängud. 1000 m kohta ütlesin, et viimaseks ei jää, õnneks ei jäänud 1500 m ka," lausus Liiv.

Ehk oleks ta suutnud alla 1.50 sõita, kui tal oleks olnud paariline. Et 1500 m on stardis 35 uisutajat, pidi ju keegi üksi sõitma. Liiv: "Paarilisega on alati parem. Kui ta lähebki eest ära, siis on keegi silmapiiril ja hakkadki teda mõttes püüdma."

Liivi järgmine start (1000 m) toimub olümpiamängude eelviimasel päeval 23. veebruaril. Võistlus algab kell Eesti aja järgi kell 12.